2020 EN DOĞRU MAKYAJ TRENDLERİ!

2020-01-27

Her sene mi değişir makyaj trendleri ? E tabii ki… Neden mi? Moda akımları ile doğru orantıda ilerleyip bedende aksesuar ile birlikte kullanıldığında bir bütün yaratır makyaj. Yazıyı okumadan önce şunu unutmayalım, makyaj yapmamak da bir çeşit makyajdır

2020’YE SOĞUK TONLARA MERHABA DİYELİM

Dünyada şu ara gündemde olan en önemli konulardan biri olan “Küresel Isınma” , PANTONE firmasının da hayli dikkatini çekmiş olacak ki, 2020 trend rengi olarak soğuk sayılacak fakat her ten rengine de gidebilecek bir maviyi seçti. Bunun için kendilerini kutlamak gerekiyor! Tabii ki bu; ne giyersek giyelim, haydi mavileri sürünelim manasına gelmiyor. Fakat giyiminizle uyum sağladığı sürece, kullanmaktan çekinmeyin.

SOĞUK TONLU PALETLER KUŞANILSIN!

Yavaş yavaş bu duyumu alan markalar da , senenin rengi maviye yakışır paletler hazırlıyorlar. 1990’larda gördüğümüz moda stili ve doğallıkla bu soğuk tonları iç içe göreceğimiz 2020 ‘de , tamamen 1990’lar olmasa dahi, hepimiz FRIENDS dizisinden fırlamış gibi olacağız!

MATLIĞA ELVEDA!

Son birkaç senedir, artık ne zaman bitecek diye düşündüğümüz akımlardan biri olan “matlık” 2020’de yerini biraz daha ıslak ve soft görünümlü makyajlara bırakıyor. Daha şeffaf rujlar ve parlatıcılar , ıslak bordolar ve kırmızılar dudaklarda olay yaratıcı bir etkiyle karşımıza çıkarken, kaşlarda da çizme yada yay gibi alınmış kaşları geride bırakıp biraz daha kadının doğal güzelliğine odaklanıyoruz. 

KİRPİKLERDE ÖRÜMCEK AĞI ETKİSİ!

Tabii ki belirgin kirpikler , dolgun ve anlamlı bakışlar için her senenin trendi lakin bu sene biraz daha değiştiriyoruz bu konuyu; kirpiklere renk katıyoruz. Kaşlar ne kadar doğalsa, kirpiklere de bir o kadar renk veriyoruz. Kırmızı ve özellikle mavi maskaraları derhal sık kullanılanlara ekleyelim.

YENİ YÜZYILIN MODASI DOĞALLIK!

Özellikle 2007-2008 de başlayan kusurları tamamen kapatan makyajları biraz hafifletiyoruz. Daha editör makyajlar tercih ediyoruz. Kusurların tamamını kapatmaktan ziyade, yeterli kadar , yerine göre ve az miktarda kapatıcı kullanarak , hatta ve hatta belki düzgün bir mat atarak cilt makyajını sonlandırıyoruz.

SİMLERİ ÇÖPE ATMAYIN, YİNE LAZIM OLACAK…

Doğallık ve sim her ne kadar zıt kutuplar olarak görülse de , yüzümüzde ışık vuran yerlere yani yüz çıkıntılarına simleri bu sene yine kullanıyoruz. Aşırı değil lakin biraz daha sık göreceğimize eminim…

Makyajınızı nasıl tercih ederseniz edin, doğallıktan yana olun 2020’de. Hangisi olursa olsun makyajdaki stilini İtalyan çizgileriyle buluşturabilirsiniz. PuaFashion’ın italyan modasına ait parçalarına hemen göz atın ve cüretkar İtalyan çizgisini hem makyajınızda hem de giyiminizde kuşanın!

Filtre