2020 İLKBAHAR MAKYAJ TRENDLERİ

2020-05-04

            2020 yılının bahar aylarını tüm dünyadaki insanlar gibi genel olarak evlerimizde geçirsek de sağlık, bakım, modaya dair öneriler ve trendler bizden kaçmaz… 2020 yılının bahar ayları yavaş yavaş geride kalırken; 2020 ilkbahar makyaj trendleri nelermiş birlikte göz atalım. Belki bu yazıyı okuduktan sonra evinizde ilkbahar rüzgarları estirirsiniz ve renkli bir elbise giyip, önerilerimiz doğrultusunda makyaj yapabilirsiniz… Öyleyse başlayalım!

Doğal, Sade ve Canlı Bir Görünüm

            Bu yıl makyaj trendlerine göz attığımızda, ön planda tutulan şeyin doğal bir görünüm olduğunu söyleyebiliriz. Cilt tonunuza en yakın tondaki bir fondöten, şeftali tonlarında bir allık ve abartısız göz makyajı ile yok gibi makyajlar… Bunları ifade ederken; makyajınızı yüz şeklinize, ten renginize ve göz renginize göre yapmanız gerektiğini de belirtelim. Yani her allık herkese aynı çekici görünümü kazandırmaz… Örneğin açık tenli iseniz şeftali ve pembe tonlarındaki allıklar sizin için doğru tercihler olacakken, esmer tenli iseniz kahverengi ve altın tonlarındaki allıklar ile muhteşem görünebilirsiniz.

Dudaklarınız İçin Nude Rujlar veya Parlatıcı

            Dudaklarınız için tercih edeceğiniz rujların da 2020 ilkbahar makyaj modası etkilerini taşıyacağını belirtelim. Bunun için nude tonlarda bir ruj veya parlatıcı kullanabilirsiniz. Yine ruj tercihlerinizde etkili olacak faktörün de ten renginiz olduğunu belirtelim. Ayrıca bir tüyo verelim size bu noktada, eğer dudaklarınız ince ise dudaklarınızın daha kalın görünmesi için parlatıcınızı veya rujunuzu biraz taşırarak kullanabilirsiniz. Bunun için seçtiğiniz ruj renginin koyu renkler olmaması önemli…

Dikkatleri Bakışlarınızda Toplayın

            Doğal bir makyaj yaparken, abartıya kaçmadan etkili bakışlara sahip olabileceğiniz bir göz makyajı yapabilirsiniz. Bunun için kirpiklerinize hacim vermekten çekinmeyin… Ayrıca kullanacağınız far ve göz kalemlerinizin de göz renginiz ile uyumlu olması oldukça önemli. Eğer yeşil gözlere sahipseniz göz kalemi, eyeliner ve rimel tercihlerinizi; kahverengi tonlarında yapmanızı tavsiye ederiz. Bu bakışlarınıza derinlik katıp daha çekici görünmenizi sağlayacaktır. Kahverengi gözler için siyah, mor, lacivert ve kahverengi tonlarında seçimler doğru olacaktır. Mavi gözlüyseniz ise eyeliner, rimel ve göz kalemi tercihinizi siyahtan yana kullanabilirsiniz ancak laf arasında laciverti de bir değerlendirin deriz.

           

Filtre