2020 İlkbahar / Yaz Sezonunda Sokağın Nabzını Tut

2020-01-03

2020 İlkbahar / Yaz Sezonunda Sokağın Nabzını Tut

Fark yaratan stiller denemek istiyorsan sokak modası daimi olarak radarında bulunsun! Moda rüzgarlarının hangi yönden estiğine  bağlı olarak 2020 sokak modası da şekilleniyor ve artık genel hatlar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. İlkbaharın romantik esintileri eşliğinde  şık ve bir o kadar da konforlu bir ilkbahar / yaz sezonu geçirmeye hazır mısın?

Şimdiden heyecan uyandıran trendler ve kombinler şıklık kavramına yeni bir soluk kazandıracak gibi görünüyor. Rotanı çevirdiğin sokak modası sana bir hayli ilham verecek.  Çünkü sokak modası hiç olmadığı kadar renkli, elegan ve romantik! Özellikle tarzıyla dinamik bir duruş sergilemek isteyen kadınlar ilkbahar yaz sezonunda çok daha yaratıcı olabilecek, etkileyici parçaları bir arada kullanabilecek!

Sana 2020 sokak modası kapsamında ters köşe bir stil de  yaratabileceğin tüyosunu verelim.  Renk paleti içerisinden çok daha özgürce seçim yapabilecek  ve kontrast renkleri bir arada kullanabileceksin.  Yani sezon boyunca güneş hep tepede olacak ve cesur kombinlerin ile bir yıldız gibi parlamanı sağlayacak. Peki, trendler ne fısıldıyor?

Floral Desenli Elbiseler

Bu yaz sokaklarda tropik bir fırtına esecek!  Floral desenli elbiseler sokak modası  kapsamında konforu şıklık ile buluşturmak isteyen tüm kadınların imdadına yetişiyor. Doğanın muazzam güzelliğini referans alan  tasarımcılar floral desenlerle donattıkları elbise modellerini bir bir görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Tabiatın bir hediyesi olan çiçek desenleri ise  elbise modellerinde şimdiye dek hiç olmadığı kadar yoğun bir şekilde kullanılıyor. Özetlemek gerekirse sokak modası 2020 yılanın ilkbahar / yaz sezonunda sokaklar buram buram çiçek kokacak ve kadınlar egzotik güzelliği kendi zarafetleri ile buluşturacak.

Siyahın Asaleti ve Cazibesi

Tasarımcılar bu sezon “black is the new white”felsefesini benimsemiş olacak ki, gardıroplar siyah renge boyanıyor! “Yaz sezonunda siyah mı” dediğini duyar gibiyiz. Ancak terletmeyen ferah kumaşlar kullanılarak hazırlanan ve yaz sezonuna uygun kesimlerle harmanlanan  hazır giyim modelleri sezon boyunca streetstyle üzerinde adeta hakimiyet kuruyor. Gotik stili yaz sezonuna  transfer etmek istersen en doğru zaman dilimi içerisinde olacaksın. Siyahın karşı konulamaz asaletine  yenik düşmeye hazır ol!

Yataktan Sokağa

Geçtiğimiz sezon tasarımcıların iç giyimi dış giyime transfer etme denemeleri stil ikonlarından tam not almış olacak ki  seksapalitesi yüksek sokak modası kombinleri şimdiden hazır! Özellikle slip elbiseler  sokak modası ile buluşuyor ve ortaya cazibesi yüksek stiller çıkıyor.  Korse ve sütyenlerin de tasarımlara eşlik etmesi ile birlikte feminen ve seksi bir stil doğuyor.  Yazın sıcağından bunalanlar için de cazip bir seçenek olan bu trend “ yataktan sokağa”  sloganı ile hayatımıza jet hızı ile giriş yapıyor.

Pantolonun Kısası Makbul!

Pantolonlar kısaldıkça kısalıyor ve ilkbahar yaz sezonunda kısa şortlar yeniden devrim yaparak moda rüzgarlarına direnmeyi başarıyor. Özellikle günlük sokak kombinleri kısa şortlarla  kadınlara üst düzey bir konfor sunuyor. İstediğin gibi hareket edebileceğin, koşabileceğin ve  yürüyebileceğin kısa şort modelleri geniş kesimleri ile de konfor çıtasını arşa taşıyor.  Üstelik bu tasarımlar sınırsız kombin seçeneği sunuyor olmasıyla da yüzleri epey güldürecek. “Neyleyim şıklığı, konfor yoksa” diyenler için cazip bir trend seçeneği!

Şile Bezi Elbiseler

Şile bezi ve keten kumaşlardan hazırlanan elbise modelleri de  kendi içerisinde yepyeni bir trende dönüştü!  Özellikle tamamı el emeği göz nuru olan  ve çeşitli işlemelerle göz alıcı bir şıklık kazandırılan tasarımlar yaz tatili kombini olmaktan çıkıp ilkbahar sokak modası trendlerinden birine dönüşüyor. Beyaz, krem ve bej renklerin hakimiyetini ilan ettiği  şile bezi ve keten elbiseler dantel ve tüllerle süslenerek gece elbiselerine bile dönüşebiliyor.  Kısa bir süre öncesine kadar sadece tatil beldelerinde bulabileceğin bu elbiseleri yakın zamanda yaz sokak modası kapsamında tüm mağazalarda görmeye hazır ol!

Helenistik Stil

Vücuda rastgele dolanmış havası veren ve kıvrımlarıyla  Helenistik dönemi çağrıştıran elbiseler sokak modası butik  tasarımları arasında yer alıyor. Moda literatürüne “wrap” ismi ile giriş yapmayı başarmış olan ve genellikle tek omuzlu olarak dizayn edilen bu elbiseler sokak modasında kendine bir yer bulmayı başardı. Düzensiz kıvrımlı elbiseler pazu bileklikleri ile kombinlendiğinde Helenistik stil çok daha net bir şekilde yansıyor.

Özetlemek gerekirse sokak modası kadın giyim modelleri üzerinde ciddi değişikliklere sebebiyet veriyor. Tarzını yenilemek ve modaya uygun bir şekilde modernize etmek isteyenler  online sipariş sitemizde çok çarpıcı parçalar bulabilir.  Kendine güveniyorsan sen de İtalyan sokak modası  öncülerinden biri olabilir  ve şıklığınla sezona adını altın harflerle yazdırabilirsin.

Sen de hemen PuaFashion’ı ziyaret et!

 

Filtre