5 Maddede Anlattık: Sweatshirt Neden Vazgeçilmez?

2020-01-03

5 Maddede Anlattık: Sweatshirt Neden Vazgeçilmez?

Havaların serinlemesi ile birlikte gardıropların yıldızı haline gelen sweatshirt modelleri kuşkusuz hem kadın hem de erkekler için vazgeçilmez parçalardan biridir. Özellikle sonbahar ve kış sezonlarının kurtarıcı parçaları olan bu tasarımlar moda rüzgarlarından etkileniyor ve farklı formlarda hayatımızda kalmaya devam ediyor. Kendi içerisinde oldukça zengin bir model seçeneği yelpazesi sunuyor olması da dikkatlerden kaçmıyor. Peki, bu tasarımlar neden vazgeçilmez? İşte yanıtlar...

Rahatlık

Kuşkusuz sweatshirt giymenin konforunu başka hiçbir kıyafet sunamıyor.  Bu nedenle konforundan ödün vermek istemeyenlerin başlıca kıyafetlerinden biri  olmayı da başarıyor.  Triko kazaklar bu tasarımların alternatifi olarak görülebilir. Ancak  triko kazak herkes için konforlu bir kıyafet olmayabilir. Dokumada kullanılan iplikler kimilerinde kaşıntıya neden oluyor ve dolayısıyla sweatshirt  konforunu triko kazaklarda bulmak sanıldığı kadar kolay olmuyor.  Gün içerisinde kendini rahat hissetmek isteyenler tercihini her daim bu kıyafetten yana yapıyor.

Kolay Kombin

Bakıldığında sweatshirt kombinleri hazırlamanın ne kadar kolay olduğunu sen de fark edebilirsin. İstediğin her türlü kıyafet ile rahatlıkla bir arada kullanabileceğin bu tasarımlar kot pantolondan kumaş pantolona, tayt modellerinden eteklere kadar  her parça ile uyum sağlayabiliyor. Dolayısıyla bir an önce evden çıkman gerektiğinde sadece bu tasarımları kullanarak pratik bir şekilde kombin hazırlayabilirsin. Vazgeçilmez olmasını sağlayan unsurlardan biri de kolay kombin hazırlama avantajını sunuyor olmasıdır. Çünkü sweatshirt kombinleri kadın giyiminde her daim kolaylık anlamına geliyor.

Dinamik Bir Duruş

Nasıl bir tasarım tercihi yaparsan yap sweatshirt kombinleri ile enerjik bir görünüm yansıtırsın. Dolayısıyla gün içerisinde dinamik bir duruş sergilemek isteyenler gönül rahatlığı ile tercihini sweatshirt  modellerinden yana yapabiliyor.  Dinamizm kadınlar için özellikle gündelik hayatta kombinleri ile yansıtmak istedikleri imajlardan biri oluyor. Sweatshirt modelleri de bu isteği ziyadesiyle yerine getirmeyi başarıyor. Özellikle hareketli parçalar ile bir arada kullanılması çok daha dinamik bir görünüm etkisi yaratmak adına büyük önem taşıyor. 

Sportif Kimlik

Spor giyim tarzının temsilcilerinden biri olan sweatshirt bayan  giyiminde neden vazgeçilmez sorusunun bir diğer yanıtı da  sportif bir kimlik imajı yaratıyor olmasıdır. Eski dönemlerde bu kıyafetleri sporcular tarafından kullanılıyor olması  böyle bir kimlik yaratmasını da beraberinde getirebiliyor.  Spor ve egzersiz yapmaktan hoşlanan,  kendine iyi bakan kadın imajı yaratmak isteyenler rotasını hemen bu tasarımlara çeviriyor. Dolayısıyla  özellikle hafta sonlarında spor ayakkabı ile birlikte kombinlenmesi, spordan yeni çıkmış imajı vermesini de sağlayabiliyor. Kıyafetler ile imajı güçlendirmek kadınların uzmanlık alanıdır. Sweashirt modellerini koruma altına almaları  ve demode olmasını her daim engellemeyi başarmaları biraz da bundan kaynaklanıyor.

Geniş Seçenek Yelpazesi

Kapüşonlu, kısa, uzun, sade, baskılı, fermuarlı sweatshirt derken bu tasarımların kendi içerisinde ne kadar geniş bir seçenek yelpazesi sunduğunu hemen fark edersin. Zengin bir model seçeneği sunabiliyor olması bu tasarımları vazgeçilmez kılan unsurlar arasında yer alıyor.  Elbette diğer kıyafetlerde de çeşitlilik fazla fakat özellikle tarz bakımından hiç birinin sweatshirt modelleri ile rekabet edemediği de ortada! Böylelikle uzun sweatshirt ya da kısa sweatshirt modelleri bile kadınlar için bir çeşitlilik anlamına geliyor. Üzerinde baskı bulunan tasarımlar her türlü tarzı rahatlıkla yakalamayı kolaylaştırıyor.

Sweatshirt Alışverişinde Bunlara Dikkat!

  • Kapüşonlu, kanguru cepli ve hafif bol olarak dizayn edilen Kore tarzı sweatshirt modelleri yükselen bir trende dönüştü. Eğer yakın zamanda gardırobuna yeni tasarımlar kazandırmak istiyorsan mutlaka Kore stili olarak dizayn edilen bu sweatshirt  modellerinden de sepetine ekle.
     
  • Elbette amacın tarz sweatshirt modellerini bulmaktır. Ancak  alışveriş yaparken tasarımların sadece nasıl göründüğüne ya da tarzına değil kalitesine de dikkat etmelisin. Kalitesiz ürün  modelleri çok kısa bir süre içerisinde yıpranır ve dolayısıyla uzun bir kullanım ömrü sunamaz. Bununla birlikte renklerinde kısa sürede solma meydana geleceği için gönül rahatlığı ile giyebileceğin kıyafetler olmaktan çıkar.
     
  • Her türlü spor sweatshirt kullanımı için uygundur.  Spor yaparken rahatlıkla bu kıyafetleri kullanabilirsin ancak alışveriş esnasında vücut hareketlerini engellemeyecek kesime sahip olan modellere yönelmende fayda var.  Aksi halde özellikle kol hareketlerinde sıkıntı yaşayabilirsin. Esnek olmayan kumaşlardan üretilen bu tasarımlarda doğru beden seçimi çok büyük önem taşıyor.

Dilersen sen de kendin için en yakın tarzı İtalyan çizgileriyle yakalayabilirsin. PuaFashion’a hemen göz at!

 

Filtre