BAKIMLI ELLERİN SIRRI NEDİR?

2020-11-16

Ellerimiz gün içinde kuruyor, çatlıyor ve zorlu koşullarda bazı zararlar görebiliyor. Bu nedenle düzenli olarak el bakımı yapmak gerekiyor. Bakımlı ellerin sırrı nedir diye merak ediyorsanız bu yazımızdaki ipuçlarını uygulayarak ellerinizin her zaman bakımlı, sağlıklı ve nemli olmasını sağlayabilirsiniz. 

Kullandığınız sabunların içeriğine dikkat edin

Sabunlar içerikleri nedeniyle elin kurumasına neden oluyor. Çünkü sabunun içinde yer alan ve elin temizlenmesini sağlayan antibakteriyel yapıdaki kimyasal cildi kurutuyor. Eğer ellerinizin sürekli olarak kurumasından şikayetçiyseniz içeriğinde antibakteriyel görevi gören okaliptüs ya da çay ağacı gibi doğal malzemelerin kullanıldığı sabunları tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Ellerinizi dış etkenlerden koruyun

Ellerimizin derisi çok ince bir yapıda olduğu için dış etkenlerden kolaylıkla etkilenir. Çok soğuk havalarda eldiven kullanılması ve ellerin direkt olarak soğuk havayla temas etmesinin önüne geçilmesi gerekiyor. Aynı şekilde ellerin uzun süre soğuk suyla temas etmesi de zarar görmelerine neden oluyor. Çok sıcak hava ve suyun da aynı zararı verdiğini belirtmekte fayda var.

Güneşe uzun süre maruz kalmak derinin yaşlanmasını hızlandırıyor

Güneş insan sağlığı için oldukça yararlı olan vitaminleri bizlere ulaştırıyor. Fakat uzun süre güneşe maruz kalmanın zararları da yok değil. Cildinizin güneş nedeniyle zarar görmesini istemiyorsanız cildinize uygun yapıda, en az 30 SPF’lik bir güneş kremini düzenli olarak kullanmanız iyi olacaktır. Düzenli güneş kremi kullanımıyla hem cildinizin yaşlanmasını önlemiş hem de cildinizi nemlendirmiş olursunuz.

Nemlendirici kremler kullanın

Yaz aylarında hafif, kışın ise daha yoğun yapıda bir nemlendirici krem tercih edebilirsiniz. Elinizi her yıkadıktan sonra, eliniz henüz nemliyken kremi sürün. Cildinizde gergin bir his varsa gliserin içeren, yumuşak yapıda el kremlerini kullanmalısınız. Kaşıntı veya dökünme oluşuyorsa nane yağı içeren el kremlerini kullanabilirsiniz.

Tırnak bakımı son derece önemli

Keratin maddesinden oluşan tırnaklarımızın ne kadar sağlıklı olduğu, vücuttaki demir ve biyotin miktarına bağlı olarak değişiyor. Tırnaklarda zayıflama varsa demir, biyotin ve çinko içerikli besin takviyesi yapılması gerekebilir. 

Devamlı olarak oje kullanıyorsanız zaman zaman ojeyi çıkarmalı ve tırnaklarınızı havalandırmalısınız. Böylece tırnaklarınızın yıpranmasının önüne geçebilirsiniz. 

Filtre