BALIK ETLİ KADINLARA GİYİM ÖNERİLERİ!

2020-01-27

Öncelikle gelin şu ‘ balık eti’ kavramını bir aydınlatalım. Balık etli insan, ne şişman ne de zayıftır. Herşeyin tam arasında tam orta bir yerde durur ve inanın ki bu çok zordur. Dünyada son birkaç senedir en trend olan vücut tipi de balık etli vücut tipleridir lakin yanlış anlaşılmadığı sürece. 

 

VÜCUDUNU TANIYARAK GİYİN!

 

Kilonuz ne olursa olsun , vücudunuzu tanıyarak giyinirseniz insanlar sizin ; balık etli , zayıf yada şişman oluşunuza değil kendinize has oluşturmuş olduğunuz tarzınıza odaklanacaklardır. Unutmayın, dış görünüş herşey değildir fakat pek çok şeydir! 

 

NASIL GİYİNMELİ BALIK ETLİ? 

 

Bunun aslında 5 temel altın kuralı var, haydi onlara bir bakalım…

 

1- Öncelikle aksesuar kullan! 

 

Bütün dikkati, aksesuar kullanarak sevmediğiniz bölgelerinizden ,aksesuar kullandığınız bölgeye çekebilirsiniz. Peki nereye, nasıl bir aksesuar diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Şunu soralım kendimize ; ‘ En çok neremi beğeniyorum?’ Vücudunuzda en çok beğendiğiniz yerde yada oralara yakın yerlerde aksesuar kullanarak sevmediğiniz bölgelere odaklanılmamasını sağlayabilirsiniz.

 

2- Kalın kalıp ve kalın kumaşlardan koşarak kaç!

 

Kalın kalıplar , abartılı ve taftalı kumaşlar, vücudunuza oturmayan kalıplar sizi olduğunuzdan bir buçuk iki beden fazla gösterecektir. Bu sebeple kumaş tercihimizde, vücuda oturan kalıplar, yada uçuş uçuş kumaşlar tercih edebilirsiniz. Vücuda oturan derken, sıkıştırıp yağlarımızı oradan buradan fışkırtan sıkı dediğimiz kıyafetlerden tabi ki bahsetmiyorum! Vücuda oturan ve içinde rahat hissettiğiniz kıyafetleri tercih edin…

 

3- İnceldiği yerden kopsun!

 

En ince yerinizi ön plana çıkartın. Bunu nasıl yapalım?

Burada hedef, kum saati görünümü yakalamak. Önce aynanın karşısına geçip bir bakalım en ince yerimiz neresi? Alt beden mi yoksa üst beden mi? Alt bedenimiz inceyse , alt giyimde tercihimizin daha skinny dediğimiz dar kalıplar olması, üstte de bunun tam zıttı olacak şekilde bol parçalar kullanmamız bizi olduğumuzdan ince ve zarif gösterecektir. Bunun tam tersini görüyorsak ; yani üst beden ince alt bedenimiz kalın ise, üst giyimde açık renkler ve enine desenler ve hatta iri desenler tercih ederek bununla birlikte alt giyimde de kalça kısmından aşağıya bollaşarak inen parçalar tercih ederek yine bir - bir buçuk beden ince gösterebiliriz. Fakat diyorsak ki benim ince yerim yok; o zaman da V yaka dediğimiz yada oversize kalıp dediğimiz parçaları tercih ederek yine daha rahat ve mutlu bir görünüm sağlayabiliriz. 

 

4- OVERSİZE kalıplara güven!

 

İçine dapdaracık bir bluz ve altına dapdaracık bir jean / etek/ tayt/ elbise tercih edip, üzerine mevsimine göre oversize tunik yada hırka ve mont tercih edebilirsiniz. Bunun yanında da şapka kullanmaktan kaçmayın. Şallarla ve fularlarla giyimi dengeleyebiliriz.

 

5- ÜÇE BİR KURALINA UY!

 

Nedir bu üçe bir kuralı? Üçte ikinizin bacak boyu, üçte ikinizin beden boyu şeklinde gösterdiğiniz vücudunuzda öne çıkardığınız her bölge ile bu kurala uyabilirsiniz. Bu her beden tipi için altın ve değişmez kuraldır. 

 

Bunu nasıl yaparız?  Kemer kullanın… İnce yerinizi tespit edip, kalınlaşmaya başlayan yerin hemen başından bir kemer tercih edin. Bu hem zayıf gösterecek, hem de bacak boyunuzu uzun gösterecektir.

 

Bunun yanında , kalın olan bölgenizde desen kullanmamak, ince olan bölgelerinizde ise desen kullanmaya çalışmak da sizi olduğunuzdan zayıf gösterecektir. 

 

Şimdi bu önerileri de dikkate alarak PUA’nın özellikle yelek ve tuniklerini aynı zamanda da asimetrik ve bütünleyici desenlerini inceleyin ve yukarıda bahsettiğim basic modelleri hemen dolabınıza ekleyin. Fakat şunu da unutmayın, İSTER BALIK ETLİ İSTER ÇOK ZAYIF, KENDİNİZİ NASIL DAHA İYİ HİSSEDİYORSANIZ ÖYLE KALIN!

Filtre