BİRKAÇ ADIMDA GARDIROBUNUZU YENİLEYİN

2020-10-24

Her mevsim geçişi, her yaş değişimi ya da sosyal hayatınızda, iş hayatınızda yaşayacağınız tüm değişimler bir şekilde gardırobunuzda yansıma bulacaktır. Çalışan kadınların, aynı şirket içerisinde pozisyon değişiminde dahi gardıroplarını tekrar gözden geçirmeleri gerekebilir. Gardırobunuzdaki parçaları farklı kombinasyonlarda değerlendirebileceğiniz bazı temel parçalara sahip olduğunuzda ise, tüm bu değişikliklere uyum sağlamak oldukça kolay hale gelir.

İşe temel parçaları belirleyerek başlayın.

Gardırobunuzu yenilemek hem size kendinizi iyi hissettirecek hem de yeni mevsime hızlı uyum sağlamanıza yardımcı olacaktır. Bunu sağlayabilmek için ilk adım, her mevsim giyebileceğiniz temel bazı parçaları belirlemek ve eksikleri tamamlamak olmalıdır. Zamansız kıyafetler arasında yer alan kolsuz bluz ya da gömlekler, yaz aylarında tek parça halinde kullanılabilirken, bahar aylarında yelekler ve hırkalar ile kış aylarında ise atkı ve kısa mont çeşitleriyle tamamlanarak dört mevsim boyunca giyilmeye devam edilebilir. Bu nedenle öncelikli olarak bu tarz temel parçaların uygun renk ve bedenlerine gardırobunuzda yer açtığınızdan emin olmalısınız. Beyaz renk bluz çeşitlerinden en az bir ya da iki parça mutlaka dolabınızda ütülü ve hazır olarak sizi bekliyor olmalı. Kalem pantolon çeşitleri, yaz ayları ve bahar aylarında, bluz ya da gömlek parçaları ile bir araya getirilip kombinlendiğinde hem iş yerinizde hem davet ve yemeklerde hem de arkadaş buluşmalarında kullanabileceğiniz kıyafetlerdendir. Bu nedenle siyah kalem pantolon için dolabınızda özel bir yer ayırmalısınız. Dar gömlek modelleri hem spor hem şık kombinlerde kullanılmaya müsait parçalar arasındadır. Ruhunuzu yansıtan renk ve kesimlere sahip gömlek modellerine sahip olmak oldukça kurtarıcı olacaktır. Sizi yansıttığını düşündüğünüz renklere dolabınızda daha çok yer verecek gömlek, etek ve bluz parçalarına dolabınızda yer verdiğinizden emin olmalısınız.

Aksesuarlarınıza yer açın.

Dolaplarınızda olmayı en az kıyafetleriniz kadar hak eden aksesuarlar, basit bir elbiseyi bir davet kıyafetine dönüştürecek güç ve etkiye sahip parçalardandır.  Bu nedenle, dolabınızı yenilerken, kıyafet parçalarına verdiğiniz önemi aynı şekilde aksesuar parçalarına da vererek kombin çeşitliliğinizi artırabilirsiniz. Kemer, fular ve atkı parçalarını doğru kullanarak farklı stiller elde edebilirsiniz.

Filtre