CİLDİ YENİLEYEN 9 BESİN

2020-10-24

Cildinizin her yaşta taze ve genç görünmesi için, beslenmenize, sağlığınıza, sporunuza dikkat etmeli ve tütün ürünleri kullanmaktan kesinlikle kaçınmalısınız. Beslenme listenize dahil edeceğiniz bazı mucize besinler ile, yapısında bulunan vitamin ve mineraller sayesinde, cildinizde oluşacak lekelenmelerin, akne ve sivilcelerin önüne geçilmesinde etkilidir. Aynı zamanda kırışıklık ve kuruluk gibi yaşlanmaya bağlı cilt sorunlarının önüne geçilmesinde de kozmetik ürünlerden önce bu mucize besinlerden faydalanmayı düşünebilirsiniz. Hem sağlığınızı korumak hem de cildinizin güzel, sağlıklı ve genç görünmesini sağlamak için, beslenmenize mutlaka bu yiyecekleri dahil etmeniz önemli.

Sağlıklı ve parlak bir cilt için mutlaka yeterli su tükettiğinizden emin olmalısınız diyoruz ve sizi cildi yenileyen 9 besin ile baş başa bırakıyoruz.

  1. Soğan çeşitlerine mutfağınızda yer açın. İçeriğinde bulunan sülfid bileşenleri sayesinde antioksidan etki göstererek detoks etkisi yaratan soğan çeşitleri, cildinizin güzel ve sağlıklı görünmesini sağlıyor. Yeşil soğan, kuru soğan, arpacık soğan, frenk soğanı, kırmızı soğan, pırasa, taze ve kuru sarımsak içerisinde bulunan faydalı bileşenler, cildinizin korunmasına yardımcı olacaktır.
  2.  Brasika sebzelerini alışveriş listelerinizden ve öğünlerinizden eksik etmeyin. Brokoli, karnabahar, brüksel lahanası, turp, hardal otu, marul, kırmızı lahana, şalgam, tere, pazı, beyaz lahana ve karalahana gibi sebzeler, düzenli tüketildiğinde vücudunuzu toksik maddelerden arındıracak ve genç bir cilde sahip olmanıza yardımcı olacaktır.
  3. Zeytinyağı ile sağlıklı yemekler oluşturun. Zeytinyağı, tekli doymamış yağ asitleri ile, kuru cilt problemlerinin en bilinen doğal çözümüdür. Ayrıca içerisinde bulunan E vitamini ile cildinizin nemlenmesine ve parıldamasına da yardımcı olur.
  4. Maden suyu dolabınızdan eksik olmasın. Mineral kaynağı olarak tüketeceğiniz maden suyu, cilde tazelik kazandırır ve kırışmasını önler. Günde bir bardak mineral zengini maden suyu ile daha genç görünüme kavuşabilirsiniz.
  5. Haftada bir gün balık tüketerek, hücrelerinizin oksijene doymasını ve cildinizin tazelenmesini sağlayabilirsiniz.
  6. Yaz aylarında tüketeceğiniz havuç, sizi güneşin zararlı etkilerinden korurken yaşlanmanızı da geciktirir.
  7. Maydanoz tüketimi cildinizi sıkılaştırır ve ödemlerden kurtulmanıza yardımcı olur.
  8. Günlük olarak bir adet yumurta tüketmek hücre yenilenme hızını artırır.
  9. Ceviz, yer fıstığı ve badem tüketimi vücudunuzda detoks etkisi yapar. Ara öğünlerinizde, kontrollü porsiyonlar halinde tüketerek cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz.

 

Filtre