DAHA KALICI MAKYAJ İÇİN PÜF NOKTALARI

2020-03-22

Bir yere gitmek için hazırlanırken makyaj yapmak için saatler öncesinden hazırlanmaya başlarız. Ancak daha birkaç saat sonra sabah yaptığımız makyajın görüntüsü tamamen biter. Makyajınız akmaya başlar ve saatlerce verilen uğraş boşa gider. Peki sabahki makyajınızla günü bitirmenin imkanı yok mu? Tabii ki var. 

Bunun için ilk yapmamız gereken sağlıklı bir cilt. Cilt temizliğine bir hayli önem vermemiz gerekiyor. Cilt temizliği sayesinde cildiniz hava alır ve mat görünümden kurtulur canlı bir görünüm elde edersiniz. Ayrıca cildinizde oluşan pütürlükten de kurtulursunuz. Yağlı ciltte de makyajın kalması imkansızdır. Cildiniz yağlıysa yüzünüzdeki fondöten mutlaka akar.
Cildinizi düzenli olarak nemlendirmek. Yağlı ciltte olduğu kadar kuru ciltte de makyajınızı pürüzsüz olması çok zor bir ihtimaldir. 
Doğal ürünler kullanmaya da özen göstermelisiniz. Kalıcı ve güzel bir makyaj için doğal ve teninize uygun ürünler seçmeye dikkat etmelisiniz. Göz makyajında da göz sulanması ihtimaline karşı su bazlı ürünler kullanabilirsiniz.
Her ne kadar yüzünüzü nemlendirseniz de bu tek başına yeterli bir uygulama değildir. Makyajı daha kalıcı olmasını sağlayan başka bir yöntem ise makyaj bazıdır. Her zaman kullanılmasına gerek olunmasa bile uzun bir gün sizi bekliyorsa baz kullanmayı ihmal etmemelisiniz.
Rujunuz kalıcı bir ruj değilse buna da bir çözüm mutlaka var. Özellikle kırmızı rujda rujun hemen silinmesi bir hayli zor durumlara sokabiliyor. Bunun içinse rujunuzu sürdükten sonra bir kağıt mendili dudağınızın üstüne koyup üzerinden nötr bir pudra ile geçtiğinizde rujunuz daha kalıcı bir hal alacaktır.
Allığınızın da gün içinde uçmamasını istiyorsanız fondöten kullanmadan önce likit allık kullanıp fondötenden sonra toz allık ile üstünden geçebilirsiniz. Bu da gün içinde allığınızın yüzünüzde kalmasına ve soluk renkten kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
Eğer hepsini yaptıysanız kalıcılık süresini uzattınız demektir. Bir de makyaj sabitleyici ile makyajınızı sabitlediğinizde sorunları ortadan kaldırmış olacaksınız.
Bunların hepsini yapmak size çok zor geliyorsa geriye kalan tek çare tüm makyaj malzemelerinizi gün boyu yanınızda taşımak olacaktır. Aksi halde iki saat sonra sabah yapılan makyajdan eser kalmamış bir şekilde gününüzü bitirmek zorunda kalacaksınızdır.

Filtre