Dantel elbiseler

2020-06-19

60’lı yılların esintisini, modern çizgilerle buluşturan dantelli elbiseler hemen her kesimden, her yaşta kadının vazgeçilmezleri arasındadır. Dantelin romantik dokusu, elbisenin ruhuna işler ve işte bu noktada elbise, farklı bir kişiliğe bürünür. Hangi renkte olursa olsun, dantel, elbisenin ilgi odağı olur ve onu sıradanlığın ötesine geçirir.

Dantel parçalar, elbisenin hemen her yerinde başarıyla kullanabilen güzel detaylardır. Yaka detaylarında dantel kullanılan elbiseler, yaz mevsimi sıcaklığını vücudunuza taşır. Sırt dekoltelerinde, dantel detayı kullanıldığında, omuz ve sırt bölgesini ön plana çıkararak elbiseye hareket kazandırır. Özellikle yaz aylarında, bronz ten üzerinde, omuz ve sırt kısmında dantel kullanılan elbiseler ile ışıltılı ve farklı bir görünüm kazanabilirsiniz. Belden oturtmalı elbiselerde, bel kısmında kullanılan, dar ya da geniş dantel parçalar ile elbiseye transparan ve şık bir görünüm verecektir. Dantel elbise modelleri arasında belki de en yaygın olan; etek ucu dantel detaylı elbiseler ise, kombini sıcaklaştırarak kişiye daha genç bir görünüm kazandıracaktır.

Dantel elbise modelleri; genellikle yaz aylarının vazgeçilmez parçaları olsa da bazı kışlık elbiseler de dantel detaylarıyla farklılık yaratırlar. Özellikle file çorap ile oluşturulan kombinlerde dantel, elbiseyi tamamlayıcı önemli bir unsur olacaktır.

Eğer dantel elbise ile kombin oluşturacaksanız dikkatli olmanızda farda var. Dantel detayı, elbiseye hareket kazandıracağından, aksesuar seçimlerinizde aşırıya kaçmamalısınız. Detayları çok fazla olan bir elbise ile çok fazla aksesuar kullanmak, göz yoran bir görüntüye neden olabilir. Eğer dantel detayı elbisenin sadece etek uçlarındaysa; yaka açıklığına uygun uzun ya da kısa bir kolye ve bir ya da iki kol aksesuarı ile elbisenizi tamamlayabilirsiniz. Kolye zinciriniz, dantel rengi ve kalınlığı ile uyumlu olarak seçilebilir. Elbisenin renklerine uygun olarak seçilen küpe ve yüzük ile de sade bir kombin oluşturabilirsiniz. Ancak tüm bunları bir arada kullanırken elbisenizin detaylarının az olduğundan emin olmalısınız.

Dantel elbise modelleri arasında; straplez elbiseler ve abiye elbiseler de sıklıkla yer alırlar. Straplez elbiselerde dantel detayı, yaka boyunca uzanabileceği gibi, sadece etek uçları ya da kemer bölgesinde de bulunabilir. Abiye elbiselerde kullanılan ince dantel parçalar genellikle vücudu saran, kol, omuz ve bel bölgelerinde bulunur. Dantelin sıkıca sardığı bölgelerde, elbisenin esnekliği az olacağından, tam olarak bedeninize uygun elbiseleri tercih etmelisiniz. Kol hareketleri esnasında dantel kısımlar gerilebileceğinden kol altı ve üst kol kısmı çok dar olmamalıdır.

 

Desenli ya da desensiz, uzun ya da kısa; ama mutlaka dantelli bir elbise, dolabınızda mutlaka bulunsun, yazın tadını ve baharın romantizmini dantel ile vücudunuza taşıyın.

Filtre