DOĞAL RENKLERİ MAKYAJ RUTİNİNİZE DAHİL EDİN

2020-11-30

 

Çok eski çağlarda bile kadınların öncelikle kendilerini iyi hissetmek ve güzelliklerini taçlandırmak adına kullandıkları makyaj ürünleri, yıllar içinde değişmiş ve renk skalası oldukça genişlemiştir. 80’li ve 90’ lı yıllara gelindiğinde fosforlu ve gösterişli renler ile gözlerin, dudakların resim tabloları misali canlı ve bol renkli görüntüye kavuştuğu makyaj teknikleri, yıllar içinde daha doğal ve saf bir hal almış, kadınların az makyaj ya da natürel makyaj ile yalnızca güzelliklerini parlatmak amacı taşımaya yönelmiştir. Son zamanlarda özellikle saf ve doğal görünümün, güzellik kriteri olarak algılandığı, “filtresiz” yaşamların yarıştığı düşünüldüğünde, adeta makyajsız gibi görünen “no makeup makeup” ya da "no make-up look” makyaj tarzı tercih edilmektedir.

 

Gece makyajı, gündüz makyajı, yaz makyajı, kış makyajı hatta gelin makyajlarında dahi doğal renklere yönelen makeup artistler kadınların makyaj rutinine toprak tonları ve ten renklerini dahil etmelerini tavsiye ederler. Ten renginize uygun kapatıcı özellikli ancak şeffaf içerikli bir BB krem ile doğal bir fon oluşturmak, fazla kırmızı ya da pembe allıklar yerine yalnızca hatları belirginleştiren ve gölge vererek yüzü incelten bronz allıklar kullanmak doğal makyajın baz uygulamalarındandır. 

 

Göz makyajlarında pastel renkler kullanmak, yalnızca parlaklık ya da aydınlık sağlamak ve göz şeklini belirginleştiren ancak asla aşırıya kaçmayan bir eyeliner ile tamamlamak doğal bir tarz oluştururken gözlerinizin güzelliğini ön plana çıkarmanızı sağlayacaktır. Böylece renkler yerine yalnızca gözlerinizin güzel rengini ön plana çıkarabilir ve makyajsız gibi görünen, ancak ufak dokunuşlar ile kusursuzlaşan bakışlara kolaylıkla sahip olabilirsiniz.

 

Kalemler ile kalın çerçeveler çizilen ve aykırı kırmızı ya da bordo renkli rujlar ile boyanan dudaklar yerine likit ve şeffaf rujlar tercih edilen doğal makyajda ten rengi ya da toz pembe gibi dudağın doğal rengini parlatan ürünler tercih edilir. Dudağı dolgun göstermek için yalnızca parlatıcı ve nemlendirici ürünler kullanmak da yeterli olacaktır.

 

Güzellik algısının değiştiği ve doğala kaçışın arttığı günümüzde tavsiyemiz makyaj stilinizde doğal makyaja fazlaca yer vermeniz olacaktır.

Filtre