Elbise Seçimi

2020-06-13

Elbise seçimi, vücut yapınıza, boyunuza, saç renginize, saç boyunuza, yaşınıza, alışkanlıklarınıza ve hatta sosyal çevrenize kadar birçok farklı faktör tarafından etkilenebilen bir durumdur. Modayı takip etmek isteyen kadınlar için her yıl yenilenen yüzlerce seçenek içinden tüm bu durumlara uygun doğru elbise seçimi yapmak oldukça zordur. Vücut yapınızı tanıdığınızda ve bir tarz oluşturduğunuzda ise, elbiseler hayat kurtarıcı ve en rahat parçalarınızın başında gelecektir.

Son yıllarda, rahatlık ön plana çıkarken, elbiselerde tül, güpür ve aksesuar kullanımlarında ciddi bir artış görülmüştür. Tül detaylı elbiseler, gece kıyafetlerinin tekelinden kurtarılmış, neredeyse günün her saatinde giyilebilen spor elbiselerin de detaylarında tül sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. Sadece etek uçlarında, astar uçlarında tül detayı bulunan elbiseler yanında, etek kısmı tamamen tül olan elbiseler de gündüz kıyafeti olarak rahatlıkla tercih edilmeye başlanmıştır. Eğer basen bölgeniz genişse ve dar bir bele sahipseniz, etek kısmı tamamen tül olan belden oturtmalı elbiselerin, baseninizi olduğundan daha geniş gösterebileceğini unutmamalısınız. Yine de tül kullanmak istiyorsanız, elbise seçimi esnasında astar uçları ya da yaka bölgesinde tül detayı bulunan elbiseleri tercih edebilirsiniz.

Kalın kol yapısına sahip kadınlar için straplez elbise ya da askılı elbise modelleri her zaman uygun olmayabilir. Bu durumda elbise seçimi, düşük omuzlu ya da omuz aksesuarlı uzun kullu elbiselerden yana yapılabilir. Aydı durum dar omuzlu kadınlar için de geçerlidir. Omuz bölgesini daha geniş göstermek isterseniz boyundan bağlamalı ya da sırt detaylı elbiselere yönelebilirsiniz.

Renkli elbiseler tercih ederken, saç renginizin de önem taşıyacağını unutmayın. Koyu renkli uzun saçlara sahip kadınlar, parlak renkli elbiseler yerine, kemik rengi, gri siyah ya da pastel tonlarda; kırmızı, yeşil gibi renklerde elbise seçimi yapabilirler, güpürlü ve tül elbiseleri rahatlıkla tercih edebilirler. Açık saç renlerine sahip kadınlar ve sarışınlar için ise, parlak renkli ve desenli elbiseler daha uygun olabilir. Burada aslında kendinizi elbisenin içerisinde nasıl hissettiğinizin de önemi büyüktür.

Bacak boyu ve yapısı da elbise seçiminde size yol gösterecek önemli bir kılavuzdur. Bilek yapınıza ve bacak kalınlığınıza uygun boy ve kesime sahip elbiseler seçmek, daha şık görünmenizi sağlayacaktır. Bacak boyu uzun olan kadınlar için, mini boylarda elbise ya da uzun elbise modelleri aynı şekilde şık durabilir. Daha kısa boylarda ise vücut yapınız, elbise seçiminizi etkileyebilir. Hangi yaş, boy ve kiloda olursanız olun, içerisinde kendinizi iyi hissettiğiniz elbiselere dolabınızda mutlaka yer ayırmalısınız.

Filtre