EVDE KİLO ALMAMAK İÇİN NE YAPILMALI?

2020-05-04

2020 yılının bahar aylarını Korona Günleri olarak ya da Karantina Günleri olarak nitelendirebiliriz. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de salgını önlemek amacı ile evlerimizde kaldığımız günler yaşıyoruz. Evde daha fazla zaman geçirmek çoğu kişi için epeyce zor olsa da bu günleri avantaja çevirmek, kişisel gelişime ve değişime katkıda bulunmak da karantina günlerinde mümkün. Evde kalanların en büyük sıkıntısı ve şikâyeti ise artan yeme alışkanlığına paralel olarak kilo alımı. Peki evde kilo almamak için ne yapılabilir, kilo kontrolü nasıl sağlanabilir buna dair birkaç tüyo verelim…

Sağlıklı Atıştırmalıklar Edinin

                Can sıkıntısı, stres ve endişenin yeme alışkanlıkları üzerinde doğrudan etkisi bulunuyor. Bazıları bu anlarda yemeden içmeden kesilirken bazıları ise kendini buzdolabının başından alamıyor. Siz ikinci guruba girenlerdenseniz aman dikkat! Sağlıklı beslenmek ve artan kilolara dur demek için ilk adım sağlıklı atıştırmalıklar edinmeniz olacaktır. Meyve ve kuruyemişleri bu günlerde sıklıkla tüketebilirsiniz, bu hem bağışıklığınızı güçlendirir hem de kilo almanıza etken olacak bol şekerli gıdalardan sizi uzak tutar.

Hareket Edebileceğiniz Aktiviteler Yapın

                Hareket etmek zinde ve formda hissetmeniz için oldukça önemlidir. Evde hareket alanı kısıtlı olduğundan bunun için biraz çaba sarf etmeniz gerekiyor. Sosyal platformlar üzerinden veya bir uygulama aracılığı ile hoşlanacağınız bir sporu hayatınıza dahil edebilirsiniz. Plates, zumba, cardio, fitness bunlardan bazıları… Ayrıca sevdiğiniz bir şarkıyı açıp birkaç dakika boyunca dans etmek de size çok iyi gelebilir.

Yediklerinizi ve İçtiklerinizi Gözden Geçirin

                Ana öğünlerinizde hangi besin guruplarını ağırlıklı tükettiğiniz de kilo kontörlü için oldukça önemlidir. Karbonhidrat ve yağ açısından zengin besinler size fazla kilo olarak dönebilir. Bu nedenle yemeklerinizi protein ve lif açısından zengin gıdalar ile hazırlayabilirsiniz. Ekmek, makarna, pilav, börek, kızartmalar gibi karbonhidrat ve yağ içeriği fazla gıdaları sınırlandırıp; et, tavuk, balık, baklagiller ve sebzelerin ağırlıklı olduğu porsiyonları tüketebilirsiniz. Ayrıca yemeklerle birlikte içtiğiniz içecekler de oldukça önemli. Özellikle gazlı içecekler size farkında olmadığınız yüzlerce kalori aldırıyor. Su, maden suyu, ayran gibi sağlıklı ve düşük kalorili içecekleri yemeklerle birlikte tüketmeniz kilo kontrolü sağlamanıza katkıda bulunacaktır.

Filtre