EVDE SAÇ BAKIMI NASIL YAPILIR?

2020-05-04

Kadınların en önemli aksesuarı kuşkusuz saçlarıdır. Saçlarınızın sağlıklı ve güzel görünümü aynı zamanda bedeniniz ve enerjiniz hakkında da karşınızdaki kişiye mesaj gönderir niteliktedir. Karantina günleri olarak nitelendirebileceğimiz bu günlerde, evde geçen zamanı lehinize çevirebilir bunu cildinize ve saçlarınıza bakım yaparak da değerlendirebilirsiniz. Özellikle hemen hemen her evde bulunan malzemeler ile hazırlayabileceğiniz maskeler ile saçlarınız çok daha bakımlı ve güzel görünebilir. Evde saç bakımı nasıl yapılır? bunun için hangi malzemeleri kullanabilirsiniz birkaç tüyo verelim…

Yağ Bakımları

            Saçlarınızın sağlıklı ve parlak görünmesi için optimum miktarda nem ve yağ ile keratin gibi saç proteinlerine ihtiyacı vardır. Isıl işlemler, saçı çok sık yıkamak, güneş, deniz veya havuz suyu etkileri saçlarınızı yıpratabilir. İçeriğinde kıymetli mineral ve vitaminler barındıran yağlar ile saçlarınıza bakım yapmak hatta bunu yaşam rutini oluşturmanız sağlıklı saçlar için atacağınız ilk adım olabilir. Saç bakımında kullanabileceğiniz yağlar ise zeytinyağı, tatlı badem yağı, hindistancevizi yağı, jojoba yağı olabilir. Ayrıca çörekotu yağı ile haşhaş yağının da saç dökülmesini durdurup yeni saç çıkışına olumlu etkileri olduğunu da belirtelim.

            Bu yağlardan birini veya birkaçını karıştırarak etkileri güçlü bir yağ maskesi elde edebilir, saçlarınıza duş almadan yaklaşık yarım saat önce yağları uygulayarak sonrasında saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Doğal bir saç kremi kullanmak istiyorsanız ise çok az miktardaki hindistancevizi yağını duştan çıktıktan sonra nemli saçlarınıza uygulayabilirsiniz.

Nem Bakımları

            Saçlarınızın kuru görünümünden ve çabuk kırılmasından şikayetçi iseniz yapmanız gereken şey saçlarınıza nemlendirici saç maskesi yapmaktır. Duştan çıktıktan sonra saçınızdaki suyu saç tellerinize hapsedecek ve böylece saçınızın nem miktarını koruyacak oldukça basit bir yöntemden bahsedeceğiz size. Gliserin kullanmak! Eczanelerden temin edebileceğiniz gliserini saç bakım ürünlerinizin arasına yerleştirebilirsiniz. Duştan çıktıktan sonra nemli saç uçlarınıza neredeyse bir damla kadar miktardaki gliserini, önce ellerinizle dağıttıktan sonra saç uçlarınıza sürebilirsiniz. Yapacağınız bu kolay ve basit uygulama saçlarınızın daha sağlıkla olmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca hem cilt bakımı hem de saç bakımı için çok etkili bir bitki olan aloe veranın özünü ve posasını da saç maskesi yapımında kullanarak harika sonuçlar alabilirsiniz.

Filtre