FİKRİNİ ES GEÇMEDEN, ÖZGÜN TARZINI YARAT!

2020-02-20

Mutluluk aslında nedir? Hiç kendine bu soruyu sordun mu?

Esinlenmek ; tabiki gerekli ve hatta şahane birşey. Esinlenebiliyorsak sadece bakan değil, aynı zamanda gören de gözlerimiz var demektir. Fakat esinlenmek ve kopyalamak aslında tamamen zıt ve yakın durmaması gereken kavramlardır. Özgün ol ve tarzını yarat başlığında biraz bundan bahsedeceğiz!

Her yerde ve her mekanda aynı tarza sahip olabilmemiz pek de mümkün  görünmüyor bu sebeple çok da zorlamamak lazım kendimizi bu konuda ‘’ Tarzımdan çıkamam! ‘’ diye! Fakat özgünlüğünden, isminden ve kendinden ödün vermeden bulunduğun ortama uyabilirsin, tam bir bukalemun olabilirsin!

KENDİNDEN ÖDÜN VERME, ÖNCE SEN!

Daha önceki yazılarda da birlikte analiz ettiğimiz gibi, önce sen! Önce senin nasıl hissettiğin ve nasıl hissettirmek istediğin. Bunları hayatının her alanında kendine sorarsan, aldığın yanıtlarla cesurca yürüyebilirsin hayatın arnavut kaldırımlarında,üstelik belki de topuklularınla ve düşmeden. Bunun için ne mi gerekiyor ? ÖZGÜVEN!  Tabii ki sana çılgınca patlamalar yaşa ,absürt de olsa canın ne istiyorsa onu giy, onu ye ,onu tak demiyoruz. Yerine ve ortamına göre , o ortamda kendini SEN nasıl hissetmek istiyorsan öyle…

HERKESİN KENDİNE GÖRE BİR…

Tarzı vardır,fikri vardır,imajı, duruşu, zevkleri,renkleri ,iyi ve kötü yanları,muhteşem hissettiği anlar yada yerin dibine geçsem dediği anlar vardır. Olmaya da devam edecekler ve iyi ki de varlar. Tüm bunların içerisinde yine en önemlisi sensin ve senin fikirlerin. Bu çerçeveden ayrılmazsan eğer, kendine oluşturmaya çalıştığın özgün tarz hiçbir yerde yakanı bırakmayacak ve çevren de seni sen olduğun için senin oldurduklarınla kabul edecektir. 


İSTEMİYORSAN GİYME; BAŞKA SEÇENEKLER İLLA Kİ VAR!

Mesela ofise gidiyorsun, regl oldun ve ayaklarının tabanlarına kadar amansız bir ağrıyla mücadele içerisindesin. Hayat zaten bana sillesini vurmuş, bir de bu topuklu giyme azmi de neyin nesidir diye sorup sorup duruyorsun kendine… Boşver! Giyme sen de… Spor bir ayakkabıyla da şıklığı yakalayabilir aynı zamanda çizginden de ödün vermeden kendi konforunu sağlayabilirsin. Günümüz modası sen mutlu ol diye bu kadar çeşitlilik sağlıyor, kendini huzursuz hissetme diye!


SAÇ, BAŞ, ŞEKİL DERKEN KENDİMİZİ KAYBETTİK!

Dünya tamamen serbest stile doğru ilerlerken , ‘’ Orada şu giyilir, burada bu asla giyilmemeliydi…’’ gibi bakış açılarını an itibariyle kaldır ve çöpe at. Sakla bile demiyoruz; zira hiçbir zaman lazım olmayacak negatif düşünceler bunlar. Makyaj yapmak istemiyorsan yapma, bu senin özensiz göründüğün anlamına gelmez. Temiz ve düzgün olursan, benim diyen porselen makyajlı hatunlara taş çıkarabileceğini ikimiz de biliyoruz! Dik dur, gevşeme, diren! Sen her halinle güzelsin…

Filtre