GÜNE GÜZEL BAŞLAMAN İÇİN 10 ÖNERİ!

2020-02-20
  • Erken yatmayı dene… Bırak o vücut biraz dinlensin , tazelensin sabah kalktığında şahane uyuduğunu hissedebil. Diğer yandan uykusuz ve yorgun olduğunuzda bunaltıcı duygulara kapıldığınızdan, sinirlenmeniz ya da ağlamanız kolaylaşıyor.
  • Çıplak uyudun mu hiç? Bir dene deriz…Özellikle soğuk havalarda tek isteğimiz en kalın pijamalarımızı giyip sıcacık battaniyelerin altına gömülmek olsa da, iyi bir uyku için ideal vücut sıcaklığı 18 derece. Vücut, 18 derecede daha kolay uykuya dalıyor ve daha derin uyuyor. Dolayısıyla, en azından çok yorgun olduğunuz zamanlarda çıplak uyumaya bir şans verebilirsiniz.
  • Alarm ertelemek pek çoğumuzun vazgeçilmez sabah rutinlerinden. Ne var ki, alarm ertelemek uyku döngüsünü bozduğundan, güne enerjik bir başlangıç yapmanıza engel oluyor. Diğer yandan, alarmınızı sevdiğiniz bir şarkı yapmak ise, mutluluk hormonu olan endorfin salgısını arattırarak daha enerjik uyanmanızı sağlıyor.
  • Güneş ışığı, hem vücudunuzun sabah olduğunu algılaması için, hem de güne mutlu bir başlangıç yapmak için ihtiyacımız olan bir şey. İsterseniz perdelerinizi açık bırakarak uyuyun, isterseniz de uyanır uyanmaz camı açın; odanıza güneş ışığı dolmasını sağlayarak huzurla uyanın.
  • Susuz kalmak, vücut dengemizi bozduğu gibi duygu durumu ve enerjimizi de olumsuz etkiliyor. Uyanır uyanmaz su içmek ise, hem gece boyu susuz kalan vücudunuzu besliyor, hem de enerjinizin yükselmesine yardımcı oluyor.
  • Meditasyon yapmak, rahatlamanızın ve stres atmanın en etkili yollarından biri. Sabahları meditasyona ayıracak kadar vaktiniz yoksa, yataktan kalkmadan önce derin nefesler alarak da güne stressiz bir başlangıç yapabilirsiniz. Eğer uykuya dalmakta zorlanıyorsanız da, özel olarak hazırlanan uyku meditasyonu uygulamalarını deneyebilirsiniz.
  • Evden çıkmadan önce giyeceklerinize karar vermek ve çantanızı hazırlamak, güne telaşlı ve stresli başlamanıza neden olabilir. Sabah için hazırlığınızı bi gece önceden yaparak evden düzenli ve stressiz şekilde bir şekilde çıkabilirsiniz.
  • Güne başlarken, henüz yataktan dahi kalkmadan telefonunuza yönelmek, sizi daha az mutlu biri yapıyor olabilir. Mesajlarınızı, e-postalarınızı ya da haberleri okumadan önce biraz kendinize zaman ayırmayı ihmal etmeyin.
  • Basit bir anlatımla içinde bulunduğunuz ana odaklanmak olarak tanımlanabilecek farkındalık, huzurlu bir yaşamın da anahtarlarından. Uyandığınızda gün içerisinde yapacaklarınızı düşünerek kaygılanmak yerine ana odaklanarak başlangıcınızı keyifli bir hale getirebilirsiniz. Örneğin sabah kahvenizi içerken, her yudumun tadını çıkarmayı deneyebilirsiniz.
  • Yapılan araştırmalara göre mutluluğa ulaşmanın en etkili yollarından biri de minnet duymak. Güne minnet duyduğunuz şeylerin listesini yaparak başlamayı deneyin; alışkanlık haline getirdikçe üzerinizde yarattığı olumlu etkiyi de fark edeceksiniz.

 

Filtre