HANGİ KIYAFETE NASIL İÇ ÇAMAŞIRI?

2020-02-17

Giydiğimiz giysiler kadar kullandığımız iç çamaşır modelleri de önemlidir. Çünkü en güzel giysi bile yanlış bir iç çamaşırı ile  kullanıldığında kötü görünebilir. Hangi giysilerle nasıl iç çamaşırları kullanılmalıdır. Sizlere iç giyim sırlarını sunuyoruz.
 
Yaz mevsimideyiz ve özellikle davetler çoktan başladı. Hoş, dekolte veya abiye kıyafetler giyinmenin artık yaz ile  ya da kışla pek bir ilgisi de kalmadı ancak yine de yazın daha çok dekolte giydiğimiz büyük bir gerçek. Dekolte giymenin de kuralları olduğunu unutmamalıyız. 
Özellikle de cesur bayanların haricinde hemen hemen tüm bayanlar iç çamaşırı modelleri kullanmaktan yana. Zaten artık sadece içimiz görünmesin diye değil, bazı küçük kusurlarımızı da örtmek için iç çamaşır modelleri kullanmaktayız. Dolayısıyla da iç çamaşırı modelleri özellikle de sütyen çok daha fazla daha önemli olmaktadır. Peki, iç çamaşırları hakkında bildiklerimiz neler? İşte yanıtları…
 

(Straplez) Askısız omuzları açıkta bırakan giysiler gerçekten sık sık sorun yaşatmaktadır. Göğüslerimiz büyük ve elbisemizin ince kumaşlardan üretilmiş ise bu sorun karşımıza daha da çok çıkmaktadır… Bikini üstü gibi kaplı, balenli ve süngerli sütyenler bu giysiler idealdir. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli nokta sütyenin askılarının çıkabilir olması. Yeri geldiğinde takıp, çıkarabileceğiniz sütyen askılar sayesinde iç çamaşırınızın değişik şekilde kullanabilirsiniz.

Saten Giysiler için

Özellikle fazla kilonuz varsa yada göğüslerinizin normalden büyük ise ipek veya saten elbiseler kullanım açısından oldukça zordur. Komple göğsü saran ve dikişsiz, balensiz sütyenler tam da kadınlara göre… Alttanda hiçbir dikişi olmayan yumuşak ve lastiksiz klasik kesim bir iç çamaşırı modeli seçerseniz, kıyafetinizin ince kumaşı da hiçbir şey belli etmez ve defoları da gizler.


Sırtı Açık Elbise İçin İç Çamaşırı


Sırtı açık kıyafetler daima en sorunlu elbiselerdendir. Çünkü herkesin dolabında bunun için uygun bir iç çamaşırı bulunmayabilir. Ancak mutlaka dolabınızda en az bir adet sırtı çapraz bantlı ve karnınızda bağlanan bir iç çamaşırı bulundurun. Sırt bantlarını mümkün olduğunca aşağıdan bağlayarak rahatça kullanabilirsiniz.
 

Dar kıyafetler için


Vücudumuzu saran, dar elbise ve eteklerle de iç çamaşır seçiminde dikkat edilmelidir. Çünkü vücuda tam oturan iç çamaşırlar biraz etinizi keseceğinden belli olur. Bu yüzden artık yine çok moda olan streç boxer’lar mevcut. Bu iç çamaşırları kendi bedeninizden bir beden daha büyük alırsanız hem hiçbir deformasyon olmaz hem de iç çamaşırınız belli olmadan daracık kıyafetlerinizi giyebilirsiniz.


Transparan bluzlar için


Transparan kıyafetlerle de iç çamaşırı modelleri bulmak büyük bir sorundur. Çünkü tamamen belli olan iç çamaşırı basit durabilir. Ancak bluzunuzun renginde veya ten rengi incecik bir atlet yardımcı olacaktır. Böyle bir atlet hem içinizi göstermeyecek hem de çok şık duracaktır.


Sırtı Açık Elbise İçin Korse


Sırt açık elbise kullanırken korse giyecekseniz, elbisenizin sırt dekoltesinin derinliğine ve kumaşın türüne dikkat etmelisiniz. Eğer, sırt dekoltesi bel kısmına kadar inmiyorsa, bel korseleri ya da bel, göbek bölümünü de kapsayan bel korsesi modellerini kullanabilirsiniz.
Ancak boy korselerinin, sırt dekoltesi bulunduran elbiseler için kullanılması mümkün değildir. Daha derin sırt dekolteli elbiselerde ise; ancak basen ve bel bölgenizin daha fit durmasını sağlayacak korse modellerinden yararlanabilirsiniz. Bel bölgenizde fazlalıklarınız bulunuyorsa, derin sırt dekolteli modellerden uzak durmanızda fayda bulunuyor.
 


Penye gibi bollaşmaya hazır olan kumaşlardan üretilen bir elbise giyeceksiniz, korsenizin hizasını, bunu düşünerek belirlemelisiniz. Aksi halde, elbisenizin 1-2 saat içerisinde bollaşması ile beraber korseniz ortaya çıkacak ve tüm şıklığınızı ortadan kaldıracaktır.


Abiye İçine Giyilen Sütyen


Abiyelerinizin içerisine sütyen giyerken; elbisenizin kesimini göz önünde bulundurmanızda fayda var. Bol kesim bir modelse; sütyen seçiminde zorluk çekmezsiniz. Günlük kullandığınız sütyenleri kullanabilirsiniz. Ancak dar ve vücut hatlarınızı belli eden abiye elbiselerde, sütyen kullanımına daha özen göstermeniz gerekiyor. Push-up özelliği bulunan sütyenler, göğüslerinizi çok daha güzel gösterecektir. Bu nedenle eğer çok büyük göğüsleriniz yoksa bu sütyenlerden vazgeçmemenizde fayda var.


Dantel kumaşlardan kesinlikle uzak durmalısınız. Bu kumaşlar, elbisenizin pürüzsüz gözükmesinin önüne geçer. Polyester ya da saten kumaşlar en doğru seçim olur. Ayrıca; abiye elbisenin üzerinizde daha da şık olması için büstiyer kullanabilirsiniz.

Filtre