HANGİ KIYAFETLE , NASIL AKSESUAR?

2020-01-27

Kimi kadın, aksesuara göre kıyafet seçer; kimi kadın ise kıyafete göre tamamlayıcı olarak aksesuarlardan faydalanır. Her ne şekilde yapıyorsanız yapın , öncelikli olarak bilmeniz gereken ilk püf noktası şudur ki;

AKSESUAR YALNIZCA KOLYE,KÜPE,BİLEKLİK DEĞİLDİR!

Kolyeler, küpeler ve daha bilimum yüreğimizi ışıltılarıyla adeta delip geçen parçalar ‘takı’ grubudur. Takı grubunun içerisinde pek çok ayrım da vardır. Aksesuarları zaten tek bir makaleyle anlatmamız pek de mümkün değildir. Şimdi burada biraz, genel aksesuar kavramını, İtalyan ve Avrupa ekollerinde aksesuar - kıyafet kombinasyonlarında doğru ve yanlış yapılanları konuşacağız. 

TAMAM MI, DEVAM MI?

Öncelikle karar vermemiz gereken şey şu; tamamlayıcı olarak mı bir aksesuar tercih ediyoruz yoksa aksesuarlarımız gerçekten ilgi çeksin mi istiyoruz? Buradaki konu aslında , katılınacak etkinliğe, davet mekanına hatta birlikte vakit geçireceğimiz kişilere göre bile değişkenlik gösterebilmektedir ve hatta göstermelidir de. Burada dikkat edilecek en önemli hususları şimdi bir de  kendimize sorabilmemiz için maddeleyelim. Eğer bu soruları kendimize sorarak hazırlığımızı yaparsak, herşey çok daha olması gerektiği gibi; abartısız ve eksiksiz olacaktır. 

Nereye gidiyorsun?

Kiminle gidiyorsun?

Kıyafet kombininde en sade kısımlar ve hatlarını en belli eden kısımlar?

 

HAYDİ SEÇ…

Şimdi, tüm bu soruları yanıtladıysan ; birlikte trendlere göre hazırlanalım!

Gideceğin yer ; daily routine dediğimiz günlük rutinlerinden biri haline gelen bir yer ise ve ekstra bir özen göstermek istemiyorsan; giyim kombinasyonuna göre yalnızca teninin açıkta kaldığı yerlere mümkün olduğunca seni rahatsız etmeyecek ağırlıkta , varlığını dahi unutacağın takılar kullanmalısın. Bunun dışında, 2020’de de geçen senelerde olduğu gibi kışlık keçe veya benzeri kalın kumaşlardan yapılmış fötr şapkalar oldukça trend olacak gibi duruyor, bence hemen uygun renk kombinasyonlarında bir şapkayı, trençkotu ve şalı dolabına eklemelisin. Bunun için PUA FASHİON’ın koleksiyonunda da yer alan toprak ve sütlü kahve tonlarını tercih edebilirsin. 

KIYAFET TEK PARÇA MI?

Takı tercih edeceksek unutmamamız gereken şey, takıların yüzyıllardır asıl kullanım amacının, ışık oyunları yaratmak olduğudur! Evet, şaşırtıcı ama gerçek. Işık oyunları ile şahane efektler ile kombinlerimizi tamamlayabiliriz. Kıyafetimiz tek parçaysa ve boyun kısmı açık ise, yakaya bir broş veya dekoltenin boyutuna göre bir kolye kullanabiliriz. Lakin ; boynumuza birşey takmak istemiyorsak, yalnızca iri yada sallantılı küpelerle de ki bu sene eklem / kıkırdak küpeleri oldukça revaçta. 

Fakat dediğim gibi, ister kombin tamamlayıcı olarak kullanın,ister kombini direkt aksesuar temelli oluşturun; siz siz olun PUA’nın 2020 koleksiyonlarına bakmadan aman ha alışveriş yapmayın!

Filtre