It-Girl Nedir? Nasıl Olunur?

2020-01-03

It-Girl Nedir? Nasıl Olunur?

Plazalarda, sokaklarda, gece kulüplerinde, sosyal etkinliklerde kısacası her yerde karşımıza çıkan it girl başlı başına bir yaşam tarzına dönüşme eğiliminde! Dijital medyanın da desteklediği bu durum özellikle 16-30 yaş arası kadınları etkisi altına alıyor. Günümüzde it girllerin en bilinen örnekleri AlexaChung, AgynessDeyn, PixieGeldof, Cara Delevingne, Caroline de Maigret ve Kate Lanphear oluyor.

Peki, it girl ne demek ve nasıl ortaya çıktı? Her giydikleri olay olan, her yaptıkları çok konuşulan bu kadınlar magazincileri de peşinden koşturmayı başarıyor. Aslında hayatımıza yeni girmeyen bir kavram olduğunu ve geçmişinin 1927 yılında yayınlanan bir filme dayandığını belirtmekle başlayalım. Filmde bir mağazada çalışan kızı Clara Bow canlandırıyor. Bu kız mağazanın zengin patronunu bakışlarıyla etkileyerek kendine aşık ediyor. Filmin adı It Girl ve bu filmden sonra Clara Bow artık it girl olarak anılmaya başlanmış.

Nasıl İt Girl Olunur?

Günümüzde ise tarz giyim kadın gibi konular bu kavramla özdeşleşmeye başlıyor. İt girl olmanın para ile çok yakından ilgisinin olduğunu da belirtmek gerekiyor. Sadece kemik çerçeve bir gözlük, boyfriend bir jean ile it girl olunamıyor. Öncelikle bu kişilerin nasıl bir yaşam sürdüğünü inceleyelim.

Yaşam şekilleri it girl ne demek kavramına da açıklık getiriyor. Yaz mevsiminde genelde yurt dışında tatil yapar, egzotik ortamlarda çekilmiş fotoğraflarını sosyal medya hesaplarında paylaşırlar. Özel okullardan, kolejlerden ya da yurt dışındaki üniversitelerden mezun olduklarını da unutmamak gerekiyor. Meslekleri mi? Genellikle modellik, şarkıcılık, tasarımcılık, yaşam koçluğu vs… Sürekli olarak salata yer ve spor salonlarında da ziyadesiyle zaman geçirirler. Elbette böyle bir yaşam stili için öncelikle maddiyatın uygun olması gerekiyor.

Genellikle birkaç marka ile çalışarak tasarım hazırlıyor olmaları da ortak yönleridir. Kendi tasarımlarından oluşan koleksiyonları da yüksek fiyatlarla satışa sunarlar ve bir süre sonrasında mutlaka kendi markalarını da yaratırlar. Bir anlamda tarz giyim kadın kavramlarıyla anılıyor olsalar da aslında moda ile pek iç içe oldukları, modayı yakından takip ettikleri söylenemez. Neden mi? Çünkü modayı onlar yaratıyor!

It Girl Gibi Giyinmek

Yani yeni sezon bayan giyim modellerini araştırma gereği duymazlar. Kendi giydikleri kısa sürede popüler olur ve modaya da yön vermeye başlar. Oversize kıyafetleri çok fazla kullanırlar ve duruşları da genellikle ayakları içe dönük şekildedir. Yürürken büyük adımlar atarlar ve bol miktarda aksesuar kullanmak da ortak özellikleri arasında yer alıyor. Eğer tüm bunları yaşam şekline uyarlayabileceksen it girl olma yolunda ilk adımı atmış olursun. İlk adım diyoruz çünkü bu daha başlangıç!

Girdiğin her ortamda fotoğraflarının çekilmesi, basının seni yakından takip etmesi, moda dergilerinin röportaj yapmak için sıraya girdiği it girl fashion olmak için sosyal medyayı da çok yoğun kullanman gerekiyor. Ünlü davetlerde boy gösterebilmen için öncelikle belirli bir popülerlik sınırını geçmiş olman şart. Popülerlik ise kolay kazanılmıyor çünkü it girllerin her biri bir diğerinin rakibi olarak değerlendiriliyor. Kıyaslamalar ardı ardına yapılıyor ve bu çetin rekabet koşullarında “ben de varım” demek hatırı sayılır bir emek ve yaşam inşası gerektiriyor.

Özetlemek gerekirse trend giyim bayan konusuyla sınır olmayan bir yaşam şekli olan it girllük önce para, sonra emek ve sonrasında da popülerlik gerektiren bir mevzu! Modayı her daim mercek altında tutuyor olman seni it girl yapamıyor. Daha fazlası lazım ve buna gerçekten hazır olup olmadığını bir kez daha sorgulamanda fayda var.



 

Filtre