İtalyan Marka

2020-09-01

Modanın öncüleri deri markaları ve iç giyim markalarıyla oldukça fazla dünya markasının çıktığı İtalya aynı zamanda modanın en önemli merkezlerinden de birisi.

Türk-İtalyan firmaların Polen Tekstil & FTVFACTORY  iş birliğiyle hayat bulan Rue les creatures Fracomina ve Xsty’nin genç ve dinamik koleksiyonlarıyla insanları buluşturuyor. İşlemeli skinny Jean pantolonlar,farklı motiflerdeki trikolar ve canlı renkleriyle dikkat çeken suni kürkler koleksiyonların en gözde parçaları arasında yer alıyor.

Vicut hatlarını belirginleştiren cesur tasarımlarıyla moda dünyasına yön vermeyi başaran Versace markası kurulduğun yılda ilk defilesini gerçekleştirdi.Bu markanın temelleri aslında kurucusunun annesinin terzi olmasına ve Giovanni Maria Versace nin de sürekli kumaşlar arasında büyümesine dayanıyor.Sadece 10 yıl gibi kısa bir zamanda küçük bir markayı büyük bir imparatorluğa dönüştürmayi başardı. Versace ünlü İtalyan markaları arasında yerini aldı.Birçok filmin kostümlerini de tasarlayan Versace nin bir yürüyüşünde öldürülmesi markayı epey sarstı. Fakat yoluna devam eden marka günümüze tasarımlarıyla halen cesur kadın imajından uzaklaşmadı.

Günümüzde İtalyan markaları denilince ilk akla gelenlerden biri Gucci oluyor.Hafif form değiştirerek günümüze kadar gelmeyi başaran bu ürünler Holywoodyıldızlarının daher daim favorisi oldu. Elbette Versace , Prada,Gucci gibi markaların öykülerini yenilerini eklemek mümkün bu markaların ortak özeliği ise kuruluş yıllarında belirlenen ilkelerden olebildiğince ödün vermeden yollrına devam etmiş olması.İtalyan markaların büyük bir bölümüne bakıldığında kurucunun markayı çocuklarına yada torunlarına devretiğini degörebiliyoruz.Geçmişi çok eski yıllara dayanan bu markalar İtalyan modasının tüm dünyada kabul görmesinde etken olmuştur.Bütün bu markalar moda dünyasına inanılmaz bir etki bırakacak şekilde dokunmayı bugün de başarmıştır.

Moda, takip etmediğini söyleyenlerin dahi ilgisini çeken bir konu.Özellikle lüks yaşamla ilgili olan moda en son kreasyonları karşımıza çıkarmaktadır.Moda insanın kendini ifade etme şekli olmasının yanısıra kişiler arasındaki statü farkının da vitrinidir.Bu göstergenin farkında olan dünyaca ünlü markalar ,zirvede kalabilmek ve geniş bir kitleye hitabetmek için birbirlertiyle yarışıyorlar. Kalite ve rahatça kullanılabilen italyan moda giysileri üreten markalar daha ön planda yer alıyor. Şık ve tarz bir görüntü yakalamak isteyenlerin tercihi de bu markalardan yana oluyor.

Filtre