İTALYAN TASARIMINDA ÇANTA VE ÇANTANIN GİYİMDEKİ YERİ

2020-02-20

İtalya… Tasarımın ve zerafetin baş kenti.. İtalya ve şıklık, İtalya ve stil… İtalya ve özgünlük! Şimdi ; İtalyan stiline göre biraz çantalardan ve kullanım yerlerinden bahsedelim!

Tarih çağlarının en eskilerine uzanacak olursak , çanta o zaman da vardı hayatlarımızda. Fakat aksesuar olarak değil ağırlıklı olarak bir amaç doğrultusunda tercih ediyorduk çantaları. Gün geçtikçe , giyimde pek çok stil meydana gelirken beraberinde aksesuarlarda da yenilikleri ve tarzları da meydana getirdi moda, başta çanta olmak üzere…

2000’li yıllara kadar ayakkabı ve çanta uyumu oldukça önemsenirdi ve ön plandaydı, bunun en temel sebebi ilkel çağlarda malzeme konan heybelerin yani çantaların , ayakları korumak için yani ayakkabı yapmak için kullanılan malzemelerle aynı oluşudur. Bu sebeple göz , uyuma alışmıştır. Yani hayat her noktada bizi biryerlerde bazı konulara emin olmaya ittiği gibi, çanta ve ayakkabı uyumu konusunda da ‘’ İlla ki uyumlu olacak!’’ gibi bir düşünceye itmiştir. Fakat tabiiki artık böyle değil! Özellikle 2020’de uyumsuzluğun içindeki uyumu çantalarda sıklıkla göreceğiz. Fakat şimdi, nereye hangi çanta konusunda biraz konuşalım…

Özellikle İtalyan çizgisi bu konuda süet, deri ve nubuk benzeri parçaların asimetrik şekillerde çantalarda olmasından yana. Bunun sebebini serbest İtalyan çizgisine yorabiliriz. Yormayan ve sakin çanta tasarımları ve öyle ki hemen hemen her yere de kullanılabilmekte. Fakat yerine göre seçim tabii ki herşeyden de önemli!

Gece hayatında tercih edeceğiniz çantalar kaba tabiriyle el bileğinizden dirseğinize kadarki alanın ölçüsünü geçmemeli. Muhakkak ışık oyunları yani taş ve pullarla işli çantalar tercih etmelisiniz ki gece ışıklarının o şıkır şıkır tavrı, çantalarınıza da yansısın! 

Gündelik hayatta aslında her kadının rahat ettiği tarz bambaşka olsa da, yürüme mesafeniz ve kullanıyor olduğunuz araçlar yada toplu taşıma müsade ediyorsa kombinlerinize göre kol çantalarını önerebiliriz. Lakin kol çantası sizi zorluyorsa, İtalyan çizgisinde duran şık deri ayrıntılı sırt çantaları her zaman hayat kurtarıcı olacaktır!

Bunun için PUA FASHİON’ın çantalarına hemen göz atıp ,kombininize en uygun parçayı yakalayabilirsiniz! Keyifli alışverişler!

Filtre