Keten Elbise modelleri

2020-06-24

Yaz aylarının vazgeçilmezleri arasında bulunan keten elbiseler hem nem emiciliği hem de güneşe olan dayanıklılığı nedeniyle favorileriniz arasında yer alacak. Keten elbise modellerinin çeşitliliği ve renklerinin çekiciliği sizi etkisi altına alacak ve dolabınızın en değerli yerinde kendisine yer edinecek.

Keten elbise modelleri oldukça fazla… Uzun keten elbiseler, kısa keten elbiseler, geniş, dar kesim ya da kat kat keten elbiseler arasından vücut yapınıza ve tarzınıza en uygun olanını kolaylıkla bulabilirsiniz. Keten kumaşının doğallığı ve sadeliği ile çeşitli renk ve kesimde elbise modelleri birleştiğinde ortaya karşı konulmaz elbiseler çıkıyor. Bu durum seçimlerinizde sizi oldukça zorluyor olsa da kendinize en uygun modeli seçmenizi sağlayacak birkaç basit tüyo verebiliriz.  

Öncelikle işe cilt renginizle uygun keten elbiseyi seçmekle başlayabilirsiniz. Keten elbiselerde hemen hemen tüm renkler pastel tonlarında olacağından cilt renginizle aynı tonlarda ya da daha koyu keten elbiseler arasından seçim yapmalısınız. Daha açık renkler seçmek sizi olduğunuzdan daha yaşlı, elbiseyi de daha solgun gösterebilir. Vücut şeklinize uygun kesimde keten elbise tercih edebilir ve bu sayede kumaşın bollaşması ya da kırışmasının önüne geçebilirsiniz. Elbise boyunu seçerken, kullanım alışkanlıklarınızı ve yaşam tarzınızı da hesaba katmanız gerekebilir. Kısa keten elbiseler altına hem spor hem topuklu ayakkabıyı kolayca giyebileceğinizi unutmayın. Çok uzun keten elbiseler ise biraz topuğa ihtiyaç duyabilir. 

Kat kat keten elbiseler, boy kilo orantısı normal aralıkta olan kadınlar için oldukça güzel bir seçenektir. Eğer basen sorunu yaşıyorsanız, eteklerde kat olmamasına ve mümkünse bel kısmının düz ya da balon yapıda olmasına özen göstermelisiniz.

Keten elbiselerinizi renkli doğal taşlı takılarla tamamlayabilirsiniz. Ayrıca sallantılı renkli küpe ve rengarenk takacağınız bileklikler de keten elbiseniz ile oldukça hoş duracaktır. Elbisenizin desenlerine ait renkleri kullanarak takı seçimlerinizi özgürce yapabilirsiniz. Elbette takılarla elbisenizi boğmamalı ve gölgede bırakmamalısınız. Elbisenizi deri ya da renkli kemerlerle tamamlayabilirsiniz. Yaz aylarında saç bantları ve kemik gözlükler de keten elbiseler ile oldukça uyumlu olacaktır. Güpürlü keten elbise modelleri ile akşam davetlerine katılabilir ya da özel günlerinizi renklendirebilirsiniz. . Yazın sabah kahvaltıda, öğlen plajda, akşam yürüyüşte aynı rahatlık ve şıklıkla taşıyabileceğiniz bir keten elbiseniz mutlaka dolabınızda olmalı. 

Öncelikle aklınızdan çıkarmamanız gereken en önemli şey; keten elbiselerin modasının hiç geçmeyeceği ve her yaşta kolaylıkla giyilebilecek parçalar olduğu. Elbise alışverişi yaparken keten elbiselere bir de bu gözle bakmalısınız 

Filtre