KIŞ İÇİN GÜNEŞ GÖZLÜKLERİ

2020-11-30

Kış artık yavaş yavaş yüzünü göstermeye başladı ve dolayısıyla kışlıklar da dolaptan çıktı. Kışın gelmesiyle birlikte kış için uygun güneş gözlükleri arasında seçim yapmanın da vakti geldi. Kış ve güneş gözlüğü kelimelerinin aynı cümlede kullanılması sizi şaşırtmasın. Güneş gözlüğü denince direkt olarak aklımıza yaz ayları gelse de aslında kışın da güneş gözlüğü kullanmak gerekiyor.

Kış aylarında güneş gözlüğü kullanmak neden önemlidir?

Güneş gözlüğünü kış aylarında kullanmanın yaz aylarında kullanmak kadar ve hatta daha fazla önemli olduğunu biliyor muydunuz? Yazın sadece gözlerimizi güneşin zararlı ışınlarından koruyan ve görüşümüzü kolaylaştıran güneş gözlükleri kış aylarında da birçok işe yarıyor. 

Soğuk rüzgârdan gözlerimizi koruyan ve gözümüzün kurumasını engelleyen güneş gözlükleri, kar yağdığında ise gözlerimizin parlamalardan dolayı kamaşmasının önüne geçer. Bu nedenle kapalı havalarda da güneş gözlüğü kullanılması göz sağlığınızın korunması adına önem taşıyor.

Kış aylarında hangi güneş gözlükleri tercih edilmelidir?

Güneş gözlüklerinin göz sağlığımız için faydaları çok önemli olsa da şık görüntüleriyle vazgeçilmez aksesuarlarımızdan biri olduğunu da unutmamak gerekir. Her tarza, yüz yapısına ve mevsime uygun güneş gözlüğü modelleri bulunmaktadır. 

Eskiden kış ayları geldiğinde herkes koyu renkli kıyafetlerini giyer ve renkli kıyafetleri raflara kaldırırlardı. Günümüz dünyasında ise kışın da renkli kıyafetler tercih ediliyor. Hâl böyle olunca kış aylarında da birçok farklı güneş gözlüğü modeli kullanmanız mümkün. Yüz şeklinize uygun olarak oval, yuvarlak ya da kare güneş gözlükleri kullanabilir ve renkli ya da siyah camlı modelleri tercih edebilirsiniz.

Önceki dönemlerde bir iki renk seçeneği dışında farklı bir rengi bulunmayan güneş gözlükleri artık tarzımıza tam olarak uyum sağlayacak şekilde farklı renk seçenekleriyle karşımıza çıkıyor. Toz pembe, yeşil, buz mavisi ve mor gibi çok değişik renkte güneş gözlüklerini kullanabilirsiniz.

Kış aylarında siyah kemik çerçeveli ve köşeli yapıdaki gözlüklerini tercih ederseniz günlük yorgunluğunuzu gizleyebilirsiniz.  Ayrıca köşeli çerçeveye sahip güneş gözlüğü modelleri yuvarlak yüz hatlarını dengelemekte, bu nedenle yuvarlak yüze sahip kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Filtre