KIYAFET MAKYAJ KOMBİNİ NASIL OLMALIDIR?

2020-03-31

Önemli bir davetiniz var. Kıyafetiniz hazır ama nasıl makyaj yapacağınıza karar veremiyor musunuz? Hemen bir kaç ipucu ile bu işe bir çözüm bulalım. Bu konuya makyajı da kıyafetin bir parçası olarak düşünürsek kombini tamamlama işleminiz daha kolay olacaktır. Hepsi birbirine bağlı olduğu takdirde birinin yanlış seçimi diğerlerini de etkileyebilir . Makyajda ise en önemli parça göz makyajıdır. Peşi sıra ruj rengi ve fondöten uygunluğu da bir hayli önemlidir. Renk seçimi bir hayli önemlidir. Örneğin kırmızı bir elbisenin üzerine fuşya renklerinde göz makyajı ve pembe bir ruj kullanmamalısınız. Aksi halde gecenin en kötü giyinine kadını diye arkanızdan konuştuklarını duyabilirsiniz.

Eğer siyah veya beyaz ağırlıklı bir kombininiz varsa işiniz kolaylaşmış oluyor. Çünkü uyumu en kolay iki renktir siyah ve beyaz. Bejden kahveye, kahvenin tonları, bakırın tonları, mürdüm, bordo, mor, lacivert, yeşil... Örneğin siyah tonlarında bir kıyafet kombinizde kahve-mürdüm bir far, nude tonlarda allık ve ruj kullanabilirsiniz.

Bej, Sarı, Kırmızı renklerde bir kombin yaparsanızda siyah veya kahve tonları veya bakırın tonları mercan-kayısı rengi far ve yine aynı şekilde nude tonlarda bir ruj kullanabilirsiniz.

Yeşil renk kıyafet kombinizde ise toprak renkleri, kahvenin-bakırın tonları, mürdüm tonları yeşilin koyu tonları kullanabileceğiniz far ile dudak renginden 1-2 ton koyu renkte bir ruj ile makyaj kıyafet kombininizi tamamlayabilirsiniz.

Pembe renkte elbise giydiğinizde Mavi-gri, Leylak tonları, pembe-mavinin tonlarında göz makyajı ile pudra pembesi bir ruj kullanabilirsiniz. Nude tonlarda bir allık ile abartmadan makyajınızı bitirebilirsiniz.

Lacivert veya saks mavisi bir kombininizde pembe-leylak, lila-gri, bej-pembe tonlarında bir gözle pembe tonlarında bir ruj kullanabilirsiniz.

Gri elbise giydiğinizde ise pembe-lila, pembe-gri-siyah, eflatun tonları bir göz makyajı kullanabilirsiniz. Dudağınıza ise kırmızı veya açık pembe tonlarda likit parlatıcı kullanabilirsiniz.

Kahverengi elbise giydiğinizde bakırın tonları, sarı-yeşil, mercan, kayısı tonlarını gözünüze uygularken kayısı tonlarında bir ruju da dudağınıza uygulayabilirsiniz.

Eğer turuncu ağırlıklı bir kombininiz varsa, bakır tonlarında, mercan-kayısı, toprak renklerini göz makyajınızda kullanabilirsiniz. Ruj ve allık olarak nude tonlar tercih edilmelidir. Aksi halde göz yorucu bir kombin ortaya çıkacaktır.


Melek *** (2021-07-26)
Merhaba yarın düğüne gideceğim elbisem su yeşilidir hangi makyaj gider
Filtre