KUSURLARINLA BARIŞ, KENDİNİ SEV, GİYİMİNİ DÜZELT!

2020-01-29

Hiç kimse ve hiçbir şey mükemmel değildir ve aslında bu hal bile en mükemmelidir! 

İnsanlar acımasızdır, hele ki çok fazla kusuru olduğunu bilen ve bunlardan dolayı ciddi özgüven problemi yaşayan bir kitle vardır ki gerçekten onları ‘’ ruh katili’’ olarak da nitelendirebiliriz. Öyle ki bu ruh katilleri; kendi kusurlarının bilincinde, eleştiri dışında pek de birşey yapmaktan hoşlanmayan karakterlere sahiptirler ki hayatlarından negativizm eksik olmaz. Bu yazıda ; nasıl ruh katillerinden uzak dururuz? sorusuna bir yanıt ararken aynı zamanda kendi kusurlarımızla da barışarak özgün stilimizi nasıl güçlendiririz? sorusuna biraz el atacağız. Haydi başlayalım!


KABULLEN,ONAYLA VE KENDİNE SÖYLE, YAŞA!
Öncelikle işe; güzelliği dünya literatürüne geçmiş ve mükemmel sayılan bir kadın olan Aimee Mullins’in kusurlarla alakalı yapmış olduğu tespiti anlamakla başlayalım. Mullins ,şöyle bir sır veriyor; ‘’ Güzel olmak için tek ihtiyacın kusurlarınla barışmak , onları sevmek. Kusurlarıyla barışanın yüzüne bir rahatlık ve mutluluk çöker, o ışıltı işte gerçek olan güzelliktir. Hayatı, kusurunu tüm arsızlığınla kutlayacağın bir şölene dönüştürmelisin. Mesele işte bu!’’ Kendisi böyle mükemmel bir tespite sahip olup insanlara hayat kurtarıcı nitelikte bir ilham vermesine rağmen, bunun için özel bir çaba sarf etmediğini söylüyor. Bizce; onu bu noktada özel yapan şey, kimilerine göre kusur olarak sayılabilen özelliklerini kabul edişi ve o özelliklerine yırtıcı bir hayvan gibi sahip çıkışı, o özelliklerle kendini şımartması! İşte tam da olması gerektiği gibi…


TERCİH HERŞEYDİR!
Hepimiz mecbur bırakılarak yada sonuna kadar isteyerek pek çok tercih yaptık bunca zaman. Bir etin nasıl pişmesi gerektiğinden, hangi üniversitede okumak istediğimize kadar herşey tercihlerimizden ve bu tercihlerin getirdiği sonuçlardan öte geliyor. Bu tercihlerde, tercihlerimizi mükemmel yapan şey nedir peki? Hiç kendimize bunu sorduk mu?  Mesela ; eti az pişmiş seviyorsak ve o bize göre mükemmelse, çok pişmiş et de mükemmel olmak zorunda mı? Asla değil. Unutmayın, sizi siz yapan şey seçimleriniz , kriterleriniz ve tercihlerinizdir. 


GİYİM TARZIN VE STİL TERCİHİN ÖZGÜN OLSUN!

Ne demiş Leonard Cohen; ‘’ Herşeyde bir çatlak var, ışık böyle içeri sızar.

Bedeninde kusurlar olabilir, maddi gücün hayallerindeki giyim stilini yakalamana engel gibi duruyor da olabilir. Bunlara aldırış etmeden ,kendi özgün tarzını yine de oluşturabilmen mümkün! Yeter ki kendine güven ve özgün ol. Mümkün olduğunca taklit etme yada edeceksen de içine yine kendi tercihlerinden bir kaç ışıltı serpiştir ki, kendinin sen olduğunu unutma! 


KUSURLARININ FARKINA VAR
Bir bak bakalım aynanın karşısına geçip, ne kusurun var yada kusur olarak gördüğün yansımalar gerçekten de kusur mu yoksa başka bir duygu durumunu, bunları kusur olarak nitelendirerek mi baskılıyorsun? Saklanmak ve üstü örtülmek istenen  herşeyin içinde ,bir kusurun var olduğu inancı vardır. Kusur vardır demiyoruz, İNANCI vardır. O zaman kusurların gerçekliğinden emin olmak , atacağımız ilk adım olmalıdır.


KABULLEN ve HAREKETE GEÇ
Şimdi tespit aşamasını geçtiğimize göre, o kusurları nasıl farklı ve daha güzel olarak nitelendirdiğimiz özelliklerimizle yada bölgelerimizle değiştirebileceğimizi bir düşünelim ve hemen harekete geçelim. Mesela asla vücut tipimize uymayan bir mont almışızdır ve kusurlu olduğumuzu iddia ediyoruzdur. Bu da olabilir. Yada hoşlandığımız tarz İngiliz değil de İtalyan tarzıdır  hatta ve hatta beden yapımıza İtalyan tarzı birebir uyuyordur fakat inatla İngiliz tarzı giyimden hoşlandığımızı sanıyoruzdur… Bununla alakalı hemen İtalyan stil moda ile alakalı yazılarımızı da okuyarak bilgi sahibi olup kendine oldukça güncel ve trend bir imaj yaratabilirsin! 


Sonuç olarak; kusur diye birşey tabiki vardır fakat büyüklüğü, tamamen senin beyninde yarattığın kadardır ve unutma hiç bir kusur çaresiz değildir. Umutsuzluk da sana göre değildir

Filtre