MEVSİM GEÇİŞLERİNDE NASIL GİYİNMELİ?

2020-10-13

 

Her sabah gardırop başında dakikalarca ne giyeceğimize karar veremediğimiz ve asla havanın nasıl olacağını kestiremediğimiz en zorlu günler hiç kuşkusuz mevsim geçişleridir.

Yazlık kıyafetlerimiz ile kışlık kıyafetlerimizin dolapta üst üste durduğu ve kararsız kaldığımız bu günlerde kıyafet seçerken şıklığın yanı sıra gün boyu rahat edeceğimiz kıyafetler seçmek çok önemli. Sizi terletecek yünlü bir giysi tercih ederseniz gün ortasında bu kararınızdan çok pişman olabileceğiniz gibi, ince kumaştan uçuşan bir elbise de “5 dakikada değişir bütün havalar” günlerinde sizi rahatsız edebilir.

Tavsiyemiz mevsim geçişlerinde kıyafet seçerken pamuklu ve nefes alan kumaşlardan yapılan kıyafetleri tercih etmenizdir. Böylece soğuk ve sıcak havalara hazırlıklı olabilirsiniz. Kombin tercihlerinizi kolayca değiştirilebilir şekilde yapmanız gün içinde rahat etmenizi sağlar. Örneğin tek renk ince bir tişört ya da bluz üzerine giyeceğiniz bir kot ceket, havanın ısınmasıyla çıkarılabilir ve böylece terlemenizi engelleyebilir. Ya da renkli bir atlet üzerine ince bir hırka giyerek sıcaklığı dengeleyebilirsiniz. Boğazlı bir kazak giymenin çok mantıklı olmayacağı bu havalarda, ince triko bir kazak kurtarıcı olabilir. Sıcak ve soğuk havanın bir günde yaşandığı günlerde uzun kollu, ince kumaşlı spor gömlekler sizin orta yolu bulmanıza yardımcı olur.

 

Kadife ya da keten pantolonlar yerine kot ya da kumaş pantolonlar tercih etmeniz ara mevsime daha uygun olur.  Etek ya da elbise seçimleriniz ağır ve saran kumaşlardan olur ise bu sizi soğuktan korumaya yarayabilir. 

 

Atkı kullanamayacağınız ılık havalarda yine de şıklık ve sıcaklık için fular tercih edebilir ve kombininize renk katabilirsiniz. Her ne kadar son dönemde çok tercih edilmeyeceğini düşünseniz de yelekler de mevsim geçişlerinizde kurtarıcınız olabilir. Gömlek ya da bluz üzerine giyeceğiniz yelekler ile klasik ama şık bir görüntü yaşamanız mümkün. 

Hafta sonları rahat ve şık bir giyim tercih ediyor ve aynı zamanda mevsim şartlarına ayak uydurmak istiyorsanız sweatshirt tam da size uygun olacaktır. İçi polarlı ürünler yerine pamuk kumaştan seçeceğiniz bol ve rahat sweatshirtler ile renkli bir kombin oluşturmanız mümkün. Altına giyeceğiniz spor bir kot ile tüm gün rahat edebilirsiniz.

Çorap giymeyi sevenlerin belki de en sevdiği dönem olabilir mevsim geçişleri. Çünkü terletmeden ve üşütmeden, elbisenizi şık bir çorap ile tamamlayabilirsiniz bu dönemde. Zıt renkler ya da siyahın asilliğini kullanarak şort, etek ya da elbiselerinizi havaya uydurarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

Filtre