MİLANO SOKAK STİLİ

2020-10-19

Moda şehirleri arasında önemli bir yere sahip Milano, her sene iki kez düzenlediği moda haftalarında moda akımları yaratan birbirinden ünlü tasarımcıların kıyafetleri ve stilleri kadar, defileleri takip eden ünlü isimlerin, bloggerların, moda editörlerinin, takip eden model ve moda severlerin sokak stilleri ile de adından sıkça bahsettirmeyi başarıyor.

Moda haftasında, ünlü modacıların tasarımları podyumda boy gösterirken, izleyicileri de en az podyum mankenleri kadar etkileyici kıyafetlerle dolu olunca, moda kelimesi bir anda podyumdan sokaklara taşmayı başarıyor.

Sokak modası, podyumların dışında oluşan, modacıların etkisinde kalınmadan oluşturulan ancak bu haliyle modacıları etkisi altında bırakabilen bir moda akımı iken, Milano sokak stili, sadece İtalyan modacıları değil, tüm dünyayı etkisi altına alan bir moda hareketi olarak karşımıza çıkıyor.

Milano sokakları modayı yaratıyor

Milano sokaklarında boy gösteren yediden yetmişe her yaşta insan, üzerinde taşıdıkları kıyafet ve aksesuarlar ile moda tanımını yeniden yazıyor. Her bir parçası ayrı ayrı güzelken, bir arada kombinlendiğinde gerçek anlamda tarz olan etek, bluz, pantolon, kazak, mont ya da kabanlar, tüm dünyada beğenilerek takip edilen, moda akımları halini alıyor. Sonbahar aylarının ve kışı aylarının gözdesi olacak uzun etek, bluz, kemer ve mont kombinleri sokaklarda yerini almaya başlarken. Farklı renk ve modelde tulumlar da yine en çok kullanılan parçalar arasında. Spor pantolon ve ayakkabılar ile rahatlık ön plana çıkarılırken, ince topuklu bot ve stiletto ayakkabılar şehirli kadın imajında en önde gelen parçalar arasında vücut buluyor.

Milano sokak stili mont çeşitlerinde sınırları zorluyor

Bahar ayları ile birlikte, kıyafeti tamamlayıcı unsurlar arasında önemli yer edinen pelüş montları sokaklarda görmeye başlıyoruz. Etkisi kış ayında da devam edeceğe benziyor olsa da pelüş montlarda çeşit oldukça fazla ve kombin seçenekleri neredeyse sınırsız olacağa benziyor. Pastel renklerde uzun pelüş montlar her yaş için oldukça iyi bir seçenek olarak görünüyor. Uzun çizmeler hem rahat hem şık görüntü yaratılmasını sağlarken, tayt ve likralı pantolon modellerini bir süre daha sıklıkla kullanacağımızın da sinyalini veriyor.

Filtre