MODA BAŞKENTİ OLAN ŞEHİRLERİN HİKAYELERİ

2020-10-21

Moda kelimesini bazı şehirler ile özdeşleştirmenizin nedenini hiç düşünmüş müydünüz? Bazı ülkelerin bazı şehirlerinde her an her dakika moda konuşulmasının mutlaka bir anlamı olmalı. Sokak aralarında, cafe ve dükkanlarında, her an her yerde şık giyimli insanların boy gösterdiği, sokakları adeta birer podyum olan moda şehirleri, bu ünvana sahip olmak için neler yapmış olabilirler diye düşünenler için, moda başkenti olan şehirlerin hikayelerini sizler için bir araya getirdik.

Moda’nın başkenti Paris…

Fransa, başkenti Paris ile anılırken, Paris de moda ve moda ikonları ile anılıyor. Özellikle Şanzelize caddesi boyunca uzanan birbirinden lüks butikler, Paris’in modaya yön veren ruhunu yansıtırken, tüm sokaklarda boy gösteren halk da modayı taşımak ve yansıtmakta şehrin büyüsüne yardımcı olur. Sen nehri üzerinde yükselen şehir, moda ve lüks kelimelerinin birlikte anıldığı” ışık şehri olarak bilinen büyülü bir şehirdir. Paco Rabanne, Nina Ricci, Yves Saint Laurent, Christian Dior, Coco Chanel gibi bir çok ünlü modacının, moda akımları yarattığı Paris aynı zamanda moda haftaları ile de dünya çapında büyük ün kazanmıştır. Tüm bunlara bakıldığında, isminin moda ile neredeyse eş anlamlı olarak anılması asla tesadüf olmayacaktır.

Milano’dan esen moda rüzgârı…

İtalya’nın kuzeyinde Lombardiya bölgesinde bulunan bu büyülü şehir, en az Paris kadar moda ile iç içe yaşayan bir şehir olmakla ünlüdür. Milano, moda defilelerinin en çok düzenlendiği şehirlerin başında gelirken, çığır açan moda tasarımlarının doğduğu ve dünyaya yayıldığı çıkış noktası olmasıyla ünlüdür. Dünya çapında üne sahip moda evlerinin hemen her sokakta karşımıza çıktığı, butikler ve rengarenk mağazalarla dolu moda kokan sokaklarıyla ünlü şehir, düzenlediği moda haftası etkinlikleri ile de tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başarmıştır.

New York, modanın kalbi…

Her yıl şubat ve eylül aylarında düzenlediği moda haftalarıyla, tüm dünyaya modanın kalbi olduğunu ispat etmiş ışıltılı şehir New York, hem moda yaratan hem de bunu tüm dünyaya kabul ettiren güçlü bir şehirdir. Tom Ford, Kate Spade, Diane von Furstenberg gibi ünlü isimler ile anılan New York, Amerikalı modacıların tüm dünyaya seslerini duyurduğu ışıltılı bir şehir.

Filtre