Modaya Hakim Ol: Giyim Tarzları Nelerdir?

2019-12-24

Modaya Hakim Ol: Giyim Tarzları Nelerdir?

Elbette tarz giyinmek her kadının öncelikli amacı! Ancak sürekli değişen moda akımlarını takip etmek, bir başka deyişle modanın hızına yetişmek de bir o kadar zorlaştı. Trendleri giyim tazı ile harmanlamakta zorlanan kadınlar rotasını hazır kombinlere çeviriyor. Bu sayede zahmetsiz bir şıklık yakalanmaya çalışılıyor. Fakat giyim tarzları hakkında bilgi sahibi olunması da çok önemli!

Sadece giyim tarzları hakkında bilgi sahibi olmak da maalesef şıklık için yeterli değil. Bu tarzların trendlerine dair de en azından fikir sahibi olunması gerekiyor. Bu nedenle kimileriniz için hatırlatıcı, kimileriniz için de öğretici olmasını umduğumuz bir içerik hazırladık. Giyim tarzlarını trendler çerçevesinde mercek altına almaya hazır mısınız?

Bohem Giyim Tarzı

En sıra dışı stillerden biri olarak değerlendirilen bohem giyim tarzı aslında 1970’li yıllarda hayatımıza girdi ve bir yaşam tazının kıyafetlere yansıması olarak değerlendiriliyor. Pek çok kişi bilmez ama bu giyim tarzı adını Bohemya’dan alıyor ve çingenelerin giyim şekillerinden esinlenilerek yaratılmış bir stildir. Gezmeyi seven ve doğa tutkunu kadınların ortak tercihi olduğunu söyleyebiliriz.

Bohem tarz giyim kadın trendleri arasında ise suzani, çiçekli, batik ve ombre desenli kıyafetler başı çekiyor. Kimono hırkalar ya da kaftan elbiseler de tercih edilebiliyor. Danteller ve püsküller ise bu tarzın olmazsa olmazları arasında yer alıyor.

Feminen Giyim Tarzı

Tek kelime ile ‘kadınsı’ giyim tarzı olarak betimlenebilecek olan feminen giyim tarzı genel olarak dekolteli ve romantik parçaların yumuşak bir geçiş eşliğinde bir arada kullanılması şeklinde tanımlanabilir. Bu tarzın en temel prensibi ise kadıncı vücut hatlarını ortaya çıkarmak oluyor. Bu nedenle derin dekoltelere, vücudu saran kıyafetler sıklıkla rastlayabilirsiniz. Genellikle günlük giyim tarzı olarak tercih edildiğini belirtelim.

Trendler arasında en çok öne çıkan ise derin yırtmaçlı kalem etekler ile kloş kesim etek ve elbiseler bulunuyor. Yarı şeffaf gömlekler, seksi bluzların kullanıldığı kadın giyim tarzları genellikle rotası feminen stile çevrilmiş tarzlardır. İnce topuklu ayakkabılar ve dantel detaylar da bu tarzın güçlü birer temsilcisi olabiliyor.

Maskülen Giyim Tarzı

Kuşkusuz en çok yaratıcılık gerektiren stil maskülen giyim tarzı oluyor. Çünkü kadınsı ve erkeksi stilin buluşması gerekiyor ve dozajı ayarlamak da bu stilin temsilcisi olan kadınlar için sanıldığı kadar kolay olmuyor. Bu tarzın trendleri ise takım elbiseler, erkeksi ayakkabılar ve önden birkaç düğmenin açıldığı gömlekler oluyor. Kimi zaman oversize kıyafetler ile de maskülen stili yansıtabilirsiniz. Ancak şıklık konusunda bir miktar zorlanabileceğinizi de belirtelim.

Vintage Giyim Tarzı

Eskiden moda olan kıyafetlerin günümüze uyarlanması ise vintage giyim tarzıi fadesini en genel şekli ile açıklıyor. Aslında bu tarz sıklıkla retro giyim stili ile benzerlik gösteriyor. Ancak bu tarzın temsilcisi olmak da kolay değil. Çünkü parçaların tamamının vintage stilinde olmaması gerekiyor. Modern parçalar ile bu parçaların doğru şekilde harmanlanması ise çok büyük bir önem taşıyor. Tamamı eskiden moda olan parçalardan oluşan bir kombin ile bu tarzı temsil edemezsiniz.

Kore Giyim Tarzı

Son dönemde normal giyim fikirlerinin dışına çıkmak isteyen kadınlar rotasını Kore tarzı giyim modellerine çeviriyor. Bu giyim tarzının temel kuralı ise göğüs dekoltesinin asla olmaması ancak bir o kadar da bacak dekoltesi konusunda özgür davranılmasıdır. Bunun nedeni Kore’de göğüs dekoltesinin ayıp karşılanıyor olması ve haliyle Kore giyim tarzı da bu kurala uygun olarak yaratılmış gibi görünüyor. Aynı zamanda bu giyim tarzı ile şirin bir görünüm elde etmek de önem taşıyor. Genelde trendler yırtık kotlar ile şirin baskılı tişörtlerin kullanıldığı modeller oluyor.

İtalyan Giyim Tarzı

Elbette giyim stillerinden söz ederken İtalyan giyim tarzı da es geçilemez. Cesur ve etkileyici parçaların bir arada kullanıldığı bir stil olduğunu söyleyebiliriz. Elegan ve bir o kadar da feminen bir görünüm sergilemeyi koşul olarak sunan bu tarzda genellikle vücuda sıkıca oturan elbiseler ya da feminen bir kesime sahip olan ceketler ile bol paça pantolonlar kullanılıyor. Bodycon elbiseler ile bu tarzı benimseyen kadınların olmazsa olmazlarındandır. Elbette desen kullanımı İtalyan kadınları giyim tarzı trendleri arasında yer alıyor. Kombinlerde desenli bir parçaya mutlaka yer veriliyor.

Hip Hop Giyim Tarzı

Aslında sokak tarzı giyim tarzı olarak da düşünebilirsiniz. Daha çok genç kesimin tercih ettiği hip hop giyim stili genellikle siyahi gençlerin tercih ettiği kıyafetlerin zamanla bir tarza dönüşmesi ile oraya çıkıyor. Break dansı, rap müziği gibi akımların altın çağını yaşadığı dönemde bu giyim tarzı tüm dünyaya yayıldı. Günümüzde ise gençlerin halen koruması altında bulunuyor ve eşofmanlar, bomber ceketler, oversize kıyafetler bu tarzı tamamlayan vazgeçilmezler arasında yer alıyor.

Klasik Giyim Tarzı

Çalışan kadınların en çok tercih ettiği stil klasik giyim tarzıdır. Klasik stilde dizayn edilen bir ceket, topuklu ayakkabı ve gömlek üçlemesine kimi zaman etekler kimi zaman da kumaş pantolonlar eşlik eder. İş hayatının da vazgeçilmezleri arasında yer aldığından klasik tarz, giyim tarzları kadın modası içerisinde her daim kendine bir yer bulmayı başarır. Bu nedenle klasik giyim tarzı gün geçtikçe daha da parlamaya devam ediyor. Bu tarzı farklı bir stil ile buluşturmanın da gayet kolay olduğunu belirtelim.

Filtre