PRENSES DİANA’NIN İLHAM VEREN STİLİ

2020-11-14

 

1981 Yılında Prens Charles ile Buckingam sarayında gerçekleşen tören ile nişanlandığı duyurulan Diana, o tarihten bu yana kişiliği, güzelliği, tavrı, hayatı ve stili ile en çok konuşulan ve hafızalardan silinmeyen prenseslerden biridir. Yaşadığı dönemin çok ötesinde ve kendine özgü karakteristik giyim tarzı ile moda ikonu haline gelmeyi başaran Diana, başarılı ve ayakları üstünde durmak isteyen tüm kadınlara adeta örnek olmayı başarmıştır. Giyim tercihlerini bizzat kendisi yaptığı bilinen prenses, şıklık ile rahatlığı birleştirirken zarafetinden asla ödün vermemiştir.

 

Günümüzde dahi adıyla anılan saç modeli ve abartısız makyaj tercihi ile duru güzelliğini gölgelemeyen Diana, günün koşullarına çabucak ayak uydurarak, bulunduğu ortama en uygun kombini oluşturmuş ve katıldığı tüm davetlerde adından söz ettirmeyi başarmıştır. Aksesuar tercihleri ile çok konuşulan Diana özellikle güneş gözlüğü koleksiyonu ile yeni bir moda akımı başlatmayı başarmıştır. Takı seçimleri ile kıyafetlerini ustaca tamamlamayı başaran lady, dişi bir görünüm sergilemekten hiç bir zaman vazgeçmemiştir. 

 

Ara sıra maskülen kıyafetler giyerek farklı tarzları denese de kullandığı aksesuar ve ayakkabı tercihleri ile dişi görünümünü asla kaybetmemiştir. Halka olan yakınlığı, samimiyeti ve yardımseverliği ile gönüllere taht kurmayı ve herkesin sevgilisi olmayı başaran, yaşadığı talihsiz kaza ile hayatını kaybettiğinde büyük, küçük herkesi yasa boğan Lady Diana, moda dergileri, stilist ve tasarımcıların dahi uzun yıllar ilham aldığı zarif, şık ama samimi moda tarzının liderliğini yapmayı başarmıştır. Zarif stiletto, çizgileri belirgin ve keskin ceket, pantolon takımları, zamanın modası büyük yakalı klasik gömlekler, ince bileklerini gün yüzüne seren bilek boy etekler en çok tercih ettiği kıyafetler arasındadır. Spor yapmayı ve yürüyüşü de çok sevdiği prenses, spor kıyafet tercihlerinde bile her zaman şık ve rahat kombinler tercih etmiştir. Pastel renler ve tek renk kombinleri çokta kullanan Diana’nın en önemli silahlarından biri de beyaz şıklığıdır. Abiye kıyafetlerinde ve takım elbiselerinde beyazın zarafetinden yararlanmayı ustaca başarmıştır. Hayatı ve trajik ölümü kadar stili ile de bugün bile konuşulmayı başarmıştır.

 

 

Filtre