Şifon Elbise

2020-06-24

 

İşte size, uçuş uçuş yazlık elbise önerisi: Şifon elbiseler… İpek ipliklerle, özenle dokunmuş ince kumaşlardan oluşturulan, birbirinden şık şifon elbiseler, dolaplarda yerini alıyor. Geçmiş dönemlerde şifon, sadece gece kıyafetlerinde ve abiyelerde karşımıza çıkarken, günümüzde, günün her saatinde giyebileceğimiz şifon elbise modelleri bulmak oldukça kolay.

Yarı şeffaf şifon kumaşların kat kat kullanıldığı şifon elbiseler hem yazlık mekanlarda hem de özel davetlerde kullanılabilen elbise parçaları arasında yerini çoktan almış durumda. Elbisenin modeli ne kadar dar olursa olsun, şifon kumaş, elbiseye hareket kazandırıyor. Adeta kendi enerjisini içinde bulunduran bu elbiseler, yer yaştan kadına hitap ediyor.

Şifon, bilekte biten uzun elbiseler, altına kullanabileceğiniz ince bantlı şık bir topuklu ayakkabı ile tamamlandığında davet elbisesine, güzel bir terlik ya da sandaletle kullanıldığında sahil yürüyüşünüze eşlik edecek güzel bir elbiseye dönüşebilir. Elbiseyi günün hangi saatinde kullanmak istediğinize bağlı olarak, ayakkabı ve aksesuar seçimlerinizi şekillendirebilir, tarzınızı günün her saatinde şifon elbiseyle oluşturabilirsiniz.

Diz üstü boy şifon elbiseler, bilek detaylı şık bir topuklu ayakkabıyla tamamlanabilir. Bacak boyunuzu olduğundan daha uzun göstermek istiyorsanız, bilek bantlı ayakkabı yerine stiletto da tercih edebilirsiniz. Kısa boy şifon elbise kullanacaksanız düz ayakkabı yerine, hafif de olsa topuklu ayakkabı tercih etmelisiniz. Topuklu ayakkabı, şifon elbisenin duruşunu daha üst seviyede bir şıklığa taşıyacaktır.

Şifon kumaşının kalitesi, ipliğinde bulunan ipeğin oranına bağlı olacaktır. Bu nedenle, ipliğinde ipek oranı daha az olan şifon elbiseler daha parlak durabilir. Kaliteli bir görünüm için, ipeğin elbisenizi bütünlemesine müsaade etmelisiniz. Şifon elbisenin iplik kalitesinin yanında modeli ve dikimi de oldukça önemlidir. Şifon kumaş, dikiş hatalarını çok sevmez. Düzgün bir dikiş hattına sahip olmayan şifon elbiselerde, bu bölüm kötü görüntüye neden olabilir. Şifon elbiselerin dikişinin yanında önemli olan diğer bir konu da astarıdır. Eğer şifon kumaş, elbisede kat kat kullanılacaksa, ek astar kullanımına gerek olmayabilir. Ancak eğer tek kat şifon kumaş kullanılmışsa, elbise rengine uygun bir astar kullanılması daha doğru olur. Astar boyu elbise boyunda biraz kısa tutulmuş olmalıdır.

Kır düğünlerinde, desenli uzun şifon elbiselerle, hem düğünün konseptine uygun giyinmiş olacak hem de şifonun rahatlığını üzerinde taşıyacaksınız. Özel günlerinizde şifon elbise tercih ederek tarzınızı yansıtacak görüntüyü kolaylıkla sergileyebilirsiniz. Her vücut tipine uygun kesimde şifon elbise bulmak mümkündür. Şimdi dolabınıza bir kez daha bakın, ve şifon elbiselere gereken yeri açın…

Filtre