Siyah Tutkunları İçin Pua Siyahı

2020-02-03

Siyah Tutkunları İçin Pua Siyahı

Tıpkı kot gibi siyah giyinmek de başlı başına bir stil haline geldi. Eskiçağlarda siyah matemin kötülüğün, depresyonun, gecenin hatta ölümün rengiydi. Hatta bir dönem siyah bir renk olarak bile kabul edilmiyordu. Işığı tamamen emen, renksizliğin ifadesi olarak kullanıldığı dönemlerin aslında çok uzak olmadığını söyleyebiliriz. Günümüzde ise siyah, asaletin, karizmanın, başarının, cesaretin, liderliğin ve sadeliğin rengi olarak betimleniyor. Bu betimlemede bazı ünlü isimlerin de etkisi var.

Örneğin Steve Jobs siyah kıyafet dendiğinde ilk akla gelen isimlerden biri ve o boğazlı kazağı artık üniforması haline geldi de diyebiliriz. Adele, ‘siyahlı adam’ olarak bilinen Johnny Cash, ülkemizden Neslihan Yargıcı, Cem Yılmaz gibi pek çok isim sıralayabiliriz. Sofistike, her ortama uyum sağlama gibi karakteristik bir özelliğe sahip, zamansız bir renk olması da bu rengi benzersiz kılıyor. Aklına gelebilecek her ortama hiçbir tereddüt etmeden siyah giysiler ile girebilirsin ve asla yadırganmazsın.

Kimileri boyunu daha uzun göstermek, kimileri kilolarını gizlemek kimileri de zahmetsiz bir şıklık yakalamak için rotasını bu renge çeviriyor. Gotik ve rocker giyim stilinin vazgeçilmezi olması ise siyahın aynı zamanda isyanın ve gizemin rengi olmasını beraberinde getiriyor. Haliyle siyah moda rüzgarlarına karşı dimdik ayakta kalmayı her sezonda başarıyor. Dünyaca ünlü tasarımcılar her yeni kreasyonlarında bu rengi kıyısından köşesinden de olsa kullanmaya özen gösteriyor. Sonuç olarak siyah giyinmek adeta bir yaşam biçimine dönüşüyor. Peki, siyah giyinmenin de püf noktaları neler? Hangi kıyafetler, hangi ortamlar için ideal?

Siyah Giymenin İncelikleri

Siyah giymenin de adabı, incelikleri ve püf noktaları var. Hem bu inceliklerden söz edeceğiz, hem de bazı önerilerimiz olacak.

  • İş Hayatında Siyah Stil!

Daha önce de değindiğimiz gibi siyah renk her ortama uygun ve en çok iş ortamlarıyla bütünleştiği de aşikar. Sadece siyah degaje yaka bluz ile mükemmel bir kombin hazırlanabilir. Ancak iş hayatında siyah stili denediğin zamanlarda çok fazla aksesuar kullanmaman gerekiyor. Aksi halde siyahın tüm ağırlığı bir anda yerle bir olabilir. Tepeden tırnağa siyah giymek biraz cesaret istiyor. Çünkü en azından ton uyumu tutturmak gerekiyor ve bu kombinin ağırlığını taşımak da zor olabilir. Bu nedenle sadece ayakkabı ya da çanta gibi detaylarda kontrast bir rengi tercih edebilir, beraberinde siyah bluz ve etek kombini yapabilirsin.

  • Günlük Hayatta Siyah Stil!

Elbette gündelik yaşamda çok daha özgür kombin seçenekleri var. Örneğin siyah bir jean modeli ve üzerine de mevsime göre bir triko ya da tişört ile kolaylıkla bu stilin temsilcisi olabilirsiniz. Maksi etek boyuna sahip bir elbise de günlük siyah kombin önerileri arasında yer alıyor. Özellikle günlük hayatında şıklığından asla ödün vermek istemeyen kadınlar için elbise cazip bir seçenek. Çünkü herhangi bir elbise siyah olduğunda zaten havalı, asil, elegan ve şık görünüyor. Başka bir nedene ihtiyaç var mı?

  • Sosyal Yaşamda Siyah Stil!

Arkadaşlarınız ile buluşmaya giderken, sinema ya da tiyatro gibi çeşitli etkinliklere katılırken de bu stilin iddialı bir temsilcisi olmaya ne dersin? Önerilere gelince; siyah deri bluz ile harikalar yaratabilirsin. Kombinin starı bluz olacağı için basic parçalar da kullanabilirsin. Ayrıca siyah deri pantolon da cazip bir seçenek olabiliyor. Sosyal hayatta siyah kolay şıklığın bir diğer adı da olabiliyor. Ne giyeceğine karar veremiyor musun, dolaptan siyah elbiseni çıkar, giy ve çık! İşte bu kadar kolay!

  • Özel Davetlerde Siyah Stil

Kuşkusuz siyahın en etkileyici duruşu abiyelerde ve gece elbiselerinde kendini belli ediyor. Örneğin payetli siyah elbise zamansız bir parça ve bin bir farklı formu ile hayatımızdaki yerini korumaya devam ediyor. Özel davetlerde mini ya da maksi, payetli ya da sade bir elbiseyle boy göstermenin konforu bambaşka! Diğer davetliler kombin hazırlamak için saatlerce uğraş vermeye devam ederken sen bu konforun keyfini çıkarmaya bak. Kokteyller gibi davetlerde ise siyah triko takım modelleri tercih edilebilir.

Baştan Aşağıya Siyah Giyerken Bunlara Dikkat!

  • Öncelikle siyah elbise nasıl kombinlenir sorusuna verilebilecek tek bir yanıt yok! Ezber bozan kombinler hazırlamak için sana sadece biraz ilham ve gerekiyor. Yenilikleri denemekten korkma ve siyah elbiseni farklı parçalarla buluştur!
  • Eğer siyah kadın pantolon modellerini tercih edersen altına sakın topuksuz, düz ayakkabı giyme! Siyah pantolonun uzun gösterme etkisinden ziyadesiyle faydalanman için topuklu ayakkabı şart!
  • Siyah renk ile metalik renkler bir arada kullanılabilir. Ancak metalik renklerin çok parlak olması, siyahı gölgede bırakıyor. Mat bir görünüm sunanlara yönelmeye özen göstermelisin.
  • Siyahın beyaz ile kombinlenmesi ise hafif de olsa maskülen bir hava yaratabiliyor. Beyaz rengi kombinine kazandırırken bu bilgiyi de unutma!
  • Siyah ile asla buluşturmaman renkler kahverengi, lacivert ve mordur. Ortaya boğucu, sıkıcı ve görünüm çıkabilir, dikkat!

 

 

Filtre