SOKAK STİLİ SERBEST STİL

2020-01-27

NEDİR BU SERBEST STİL?

 

Aslına bakarsanız Japonya’da 2000’lerin başlarında ortaya çıkmış ‘ Serseri serbest stil’ olarak da adlandırılmıştır:)) Japonya’dan sonra da Avrupa’ya hızlıca bir virüs gibi yayılmış ve çok geniş kitleleri etkisi altına almıştır. Daha spesifik inceleyecek olursak serbest stil ,pek çok giyim tarzının içerisinde ayrı ayrı da yorumlanmış…

 

Ülkemize gelecek olursak bu konu biraz yanlış anlaşılmaya müsait, belki de dilimizin azizliğinden… Serbest deyince ‘ ne bulursan giy ve çık!’ olarak adlandırılabiliyor. Yapma! Şıklığını bozmadan bunu nasıl yapabileceğini, nasıl tüm bakışları üzerine toplayarak basit ama eşsiz bir şıklık yapabileceğini birazdan sana anlatacağım.

 

Ama öncesinde biraz Avrupa’daki serbest stil anlayışına bakalım. Japonya’da aslında tam da yukarıda bahsettiğimiz gibi, hafif çılgın ve umursamaz bir stil hakimken, İtalya ve Fransa bu konuya ciddi el atmış ve bu serbestliği daha salon vari, daha elengant bir çerçeveye sokmuştur. Şunu unutmamak lazım, podyumlarda sergilenen serbest stil ile günlük hayatta kullanılan serbest stil arasında çok büyük fark var. Tekstil tasarımcıları, podyumlarda kullandıkları serbest stil kavramını, belirli bir ekole ait olmayan tüm tasarımlar için kullanırlarken , sokak dilinde serbest stil, modaya ince atıflarda bulunarak özgün ve rahat giyim tarzı oluşturmak demektir. 

 

ABARTMAYALIM!

 

Tabi ki trendleri takip edeceğiz, tabi ki modaya ayak uyduracağız hele ki İtalyan modacıların tasarımlarına ve İtalyan markalarına kesinlikle bakacağız. Lakin yine de en önemli ve en dikkat edilmesi gereken nokta, pespayelik ve serbest stil kavramlarını birbirinden ayırarak giyinebilmek!

 

2020’NİN BAŞLARINDAYKEN ,SERBEST STİLİNİ SEN DE YAKALA!

 

Geçtiğimiz iki seneden bu seneye de modası geçmeyen ve bir süre daha geçmeyeceği ön görülen yüksek belli boyfriend jeanlere sen de bir bak derim. Bunun dışında, bu sene peluş ve iri örgülü modeller de oldukça rövanşta. Oversize dediğimiz bol kalıp sweatshirtler ve asimetrik desenlerdeki kumaş pantolonları da birlikte kullanabilirsin. Fakat alışverişe çıkmadan önce, PUA Fashion sayfasına bir göz at derim!

Filtre