TRENÇKOT NASIL GİYİLİR?

2020-03-31

Trençkot giyilen kişinin hem hoş, zarif hem de seksi olmasının garantisidir. Günümüze 1912 yılından gelen İngiliz subayların giymesi için tasarlanan trençkotlar havasını asla kaybetmedi. Gerek kışın gerekse yazın her yere giderken giyilebilen trençkotlar erkekler ve kadınların vazgeçilmezi hâline gelmiştir. Trençkotlar bahar havalarında, yağmurlu havalarda şık giyimlere kavuşmak için ideal bir parça olmuştur.

 

Trençkot kendi başına da yeterince söz sahibi bir kıyafettir ancak mesele trençkot satın almakla bitmiyor. Satın aldıktan sonra renk seçimine, mevsim koşullarına, var olan kıyafet çeşitlerine de dikkat edilmesi gerekiyor.  

  • Trençkot şık ve klasik bir ürün diye sade bir görünüme sahip olmak zorunda değilsiniz. Yanında yapılan aksesuar ve ayakkabı kombinleriyle rengarenk bir hareket katabilirsiniz. Klasik görünümden kurtulmak için bir topuklu ayakkabı veya ispanyol paça bir pantolonla daha şık bir görünüm elde edebilirsiniz.
  • Klasik kesim trençkotlar için rahat, salaş kıyafetler ve jean pantolonlar giyerek klasik görünümden uzaklaşabilirsiniz.
  • Tabi ki trençkotta bir de boy unsuru bulunmakta. Uzun trençkotlar uzun boylu insanlar tarafından tercih edilmeli. Boyu kısa olan insanlar uzun trençkotlardan uzak durmalı veya boylarını uzun göstermek adına siyah çorap ve uzun topuklu ayakkabı kullanabilirler.
  • Vücut yapısına göre göz önüne alırsak, büyük göğüslü insanlar cepleri göğüs hizasında olan trençkotlardan kaçmalı.
  • Klasik tip trençkotlar ise dar omuzlu insanlar için daha hoş bir görünüm elde edebilir. Ve kolları katlayarak daha spor bir görünüm elde edebilirsiniz.
  • Kilonuz ile ilgili bir sorununuz varsa da kemerli trençkotlar tercih edebilirsiniz. Kemeri bağlarken tam ortada değil de biraz daha yanda bağlamanız sizi daha zayıf gösterecektir. Bununla beraber önünü kapatmayarak kemer takarsanız da beliniz daha ince gözükecektir.
  • Seçim yapmanız gerekirse hem şık hem klasik tür trençkotlar seçebilirsiniz. Bununla beraber hem günlük hayatınızda hem de işe veya gece randevularında da onu kombininizin bir parçası haline getirebilirsiniz.
  • Renk seçiminde kararsız kalırsanız toprak tonları ile mükemmel bir görüntü elde edebilirsiniz.
  • Size sıradan gelen bir trençkotunuz varsa kemerini değiştirip başına bir kemer kullanarak ayrı bir görünüme sahip olabilir, sıradanlıktan kurtulabilirsiniz.

Filtre