UYURKEN GÜZELLEŞMENİZİ SAĞLAYACAK ÖNERİLER

2020-11-09

Uyku vücudu ve beyni dinlendiren, stresi azaltan ve hormonları yatıştıran doğal bir kaçış hali. Genel olarak günün yorgunluğunu almamız için düzenli ve kaliteli bir uyku gerekliyken, uykuda geçen saatleri daha dolu geçirmek adına uykuda güzelleşmenizi sağlayacak bazı önerilerimiz olacak.

Cilt güzelliği söz konusu ise bunu sağlamanın en temel yolu yeteri kadar su içmek. Gün içerisinde uzmanların önerisi ile en az 1,5 litre su tüketmiş olmak, tüm organlarımızın fonksiyonlarını düzgün bir şekilde yerine getirmesini sağlarken cildimizin de ışıldamasına yardımcı oluyor. Özellikle uyumadan önce içeceğiniz bir bardak su, gece boyunca yavaşlayan metabolizmanıza destek olurken cildinizin canlanmasına ve rahatlamasına da yardımcı olabilir.

Kaliteli bir uyku için ergonomik yapıda bir yatak ve yastığa sahip olmanız neredeyse şart. Yastık için kullanacağınız kılıf ise yüzünüz için oldukça önemli. Cildinize gece boyu temas eden yastık kılıfının nefes alan ve terletmeyen yapıda olması, cildinizi sıkıştırmayan hafif kaygan özelliklere sahip olması önemli. Bu sayede kaz ayağı gibi istenmeyen çizgilerin oluşmasının da önüne geçebilirsiniz.

Gece boyunca uygulandığında etkisini günlerce görebileceğiniz cilt maskeleri için, uyku saatleri en ideal zaman olarak karşımıza çıkıyor. Hazır cilt maskeleri ortalama 30 dakika yüzde tutulan maskeler arasında. Ancak bal, yumurta, yoğurt ve avakado gibi doğal bileşenlerden oluşturduğunuz cilt maskelerini daha uzun süre cildinizde tutma şansına sahip olacak ve uyurken güzelleşmenizi sağlayacak.

Saç sağlığınız için hindistan cevizi yağı, ya da farklı saç maskeleri uygulamayı düşünenler için gece saatleri oldukça ideal. Bu gibi canlandırıcı maskeleri saçınıza uygulayıp, uyku setinizi de koruduğunuz sürece tüm gece saç bakımı yapmanız mümkün. Saç maskesi uyguladığınızda saçınızı havlu ile sarabilirsiniz.

Uyurken güzelleşmenizi sağlayacak öneriler arasında belki de en önemlisi ancak en çok ihmal edileni de ayak bakımları olabilir. Gece boyunca vücut ağırlığınızdan uzaklaşıp rahat bir nefes alan ayaklarınızı, nemlendirici krem ya da vazelin ile şımartabilir, sabah saatlerinde yumuşacık ayaklara sahip olabilirsiniz. Pedikür uygulamanızı geç saatte yaptıktan sonra ayaklarınızı uygun kremlerle nemlendirip ince bir çorap ile yatağa girebilirsiniz.

Filtre