Yazlık elbiseler

2020-06-24

Yaz aylarının vazgeçilmezi, uçuş uçuş elbiseler… İster uzun ister kısa ister tek renk ister renkli… Modeli, kesimi aksesuarı ne olursa olsun; size aradığınız rahatlığı sunacak, bunaltıcı sıcaklarda sizi serin tutacak birkaç parça elbise mutlaka tatil valizinizde bulunsun. Yazlık kıyafetler denildiğinde ilk akla gelen yazlık elbise modelleri, tatiliniz boyunca sizin en gözde kıyafetiniz olacak.

Yaz tatili için valiz hazırlarken, kadınların en çok ikilemde kaldığı konulardır kıyafet seçimleri. Bir parçayı yanına alıp almamayla ilgili kararsızlık yaşandığında genellikle cevap tektir; “valize koyayım, belki lazım olur” Tatil valizlerinin kapasiteleri düşünüldüğünde, aslında tüm kıyafetlerini yanlarına alamayacağını bilen kadınlar, gerilerinde bıraktığı her bir parça için “acaba” demekten de kendilerini alamaz. Burada temel sorun, kombin sorunudur. Valize giren tek bir şort, üzerine uygun bir bluz, çanta, ayakkabı ile mükemmel bir şekilde eşleşmediğinde tatil dönüşü belki de hiç kullanılmadan dolabına geri dönecektir. İşte tam da bu noktada yazlık elbiseler imdada yetişir.

Tek parça ile yaratılan mükemmel şıklık, sadece uygun bir ayakkabı ya da terlik ile birleştirildiğinde hem gündüzü hem geceyi kurtarabilir. Kolaylıkla tek parçada giyilip çıkarılması sayesinde, hem mayo ya da bikini üzerine havuz başında hem yemek saatlerinde hem yürüyüşlerde hem de davetlerde kolayca aynı yazlık elbise kullanılabilir. Kullanım kolaylığının yanında, valizde kapladığı alan ve şıklığı da hesaba katıldığında, tatil valizi hazırlarken, valize ilk konulacak parçalar arasında olması neredeyse kaçınılmazdır.

Yazlık elbiseler, penye, şifon ya da keten kumaşlarda olabileceği gibi, krinkıl ya da şile bezi kumaşlarda da olabilir. Penye yazlık elbiseler, terletmeyen ya da ter emen yapıya sahip olduklarından, yaz tatillerinde özellikle gündüz saatlerinde sıklıkla tercih edilirler. Uzun ya da kısa penye elbiseler, rahat bir spor ayakkabı ya da rahat bir sandalet ile uzun yürüyüşleriniz için de iyi bir tercih olabilir. Şifon elbiseler, hafifliği ve şıklığı bir arada sergileyebileceğiniz güzel parçalardır. Şifon kumaşın akıcılığı, görüntünüze tazelik kazandıracaktır. Şifon yazlık elbiseler, genellikle akşam yemekleri ya da partilerde tercih edilebilir. Şifon yazlık elbiseniz ile kombinleyebileceğiniz taşlı şık bir sandalet sizi gece kulüplerinin de en şık kadını yapabilir.

Şile bezi elbise, keten elbise ve krinkıl elbise modelleri, tüm yaz üzerinizden çıkarmak istemeyeceğiniz rahatlıkta parçalardır. Uygun terlikler ve renkli takılarla kombinlenerek günün her saatinde rahatlıkla tercih edilebilir. Siz de rahatınızdan ödün vermeden her gün aynı şıklıkla günü tamamlamak istiyorsanız, tatil hazırlıklarında yazlık elbiseleri liste başı yaparak işe başlayabilirsiniz.

Filtre