YAZLIK İTALYAN KADIN TARZLARI VEYA STİLLERİ

2020-03-16

İtalyan kadınları popülerliğin aksine rahatlıkları ancak bir o kadar da gösterişleri ile bilinirler. Bir İtalyan kadını, sabahtan akşama kadar en şık haliyle karşınıza çıkabilir. Şıklık onlar için aynı zamanda rahatlık demektir. Vücutlarını çok iyi tanıyan İtalyan kadınları bir ceket pantolon takımı ile her ortama uyacak bir şekilde kombinleyebilirler. Yürüyüşe veya bir yemek randevusuna giderken bile olmazsa olmazları olan şallar, fularlar, kemerler, şık bir çanta gibi takıları ile her daim bakımlıdırlar.

İtalyan modasını ve İtalyan kadınların giyim tarzlarını anlamak için onları yakından görmemiz gereklidir. Her kadının kendine ait tarzları bulunmaktadır. Ancak hepsinin içinde en önemlisi marka takıntılarıdır. Kırmızı eteğimle, mor gömleğim uyumlu mu diye düşünmeden giyinirler. Peki neden moda denilince akla İtalyanlar geliyor? Cevabını şöyle düşünebiliriz. Reklam işini çok iyi yaptıklarından olabilir. Gerek kıyafet olsun gerek kendi kültürel modaları olsun. Kendi ülkelerine ait ne varsa hepsine sahip çıkıyor İtalyan insanları. Kadınlardaki bu zarafet ve şıklığın sebebinde de bunu düşünebiliriz.

Nasıl oluyor da İtalyanlar Dünya modasının öncüleri olarak konuşuluyorlar? 

Yazın veya kışın olsun her zaman rahat kıyafetler giymelerine karşın, yaz stilleri bi' hayli dikkat çekici oluyor İtalyanların. Uçuş uçuş elbiseler, etekler, gömlekler. Sade, şık bir gömlek etek kombininin altına  giydiği Oxford ayakkabılardan ve şık bir çantadan hemen tanıyabilirsiniz İtalyan kadınlarını. Neyi nasıl kombin yaptıklarına çok önem vermeseler de markaları sayesinde ve vücut hatlarını çok iyi tanımalarından dolayı bir dergi kapağındaki manken gibi görünebilirler.  

Markalarından kaynaklıdır ki diğer ülkelerin insanları bile alışveriş yapmak için İtalyayı tercih ediyorlar. Yaşlı İtalyan kadınları bile her halinden pahalı olduğu belli olan kürkler ve kabanların içerisinde. Yaşlılar da makyajlı olanlar hiç az değilken genç kadınlarda makyaj yok denecek kadar azdır. Haliyle giyimleri daha çok oluyor. Yazın gelmesiyle mini etekler, mini şortlar herkesin üstünde görülüyor. Sıcaklığın normalin üzerine çıkmasıyla transparan giysiler de oldukça fazla görünüyor. 

Sözün kısası şudur ki; İtalyan kadınları vücutlarına ve bakımlarına verdikleri önemi sayesinde, markalarının ürünlerini gayet güzel taşıyorlar. Onlar için önemli olan kombin yapmak değildir. Marka giyinmektir.

Filtre