ZARİF BİR GÖRÜNÜM YAKALAMAK İÇİN PARÇALAR

2020-11-14

Zarafet ve şıklık birbirinin ikiz kardeşi sayılabilecekken, bazen şık olan zarif olmaz ya da zarif olan şık olmaz. Hem şık hem zarif bir görünüm yakalamak için parçalar, birbiriyle, mevsimle ve yaşam tarzı ile uyumlu olarak kullanılmalı ve mutlaka hem göze hem ruha hitap etmelidir. Her bir kıyafetin ya da aksesuarın, zarif görüntü yakalamada rolü büyük iken, bazı temel parçaları kullanarak şık ve zarif görünüm elde etmek oldukça kolaylaşabilir. Yaş, kilo, konum ya da kıyafetin kullanılacağı mekan, şıklık tasvirine dahil edilmesi gereken önemli unsurlar arasındadır. Bazen zarif bir görüntü, tamamı spor parçalardan oluşan bir kombinde hayat bulurken, çoğu zaman genel kanıya uygun olarak daha asil parçaların bir araya gelmesi zarafete önderlik eder.

Zarif bir görünüm yakalamak için parçalar seçilirken, kombini kullanacağımız ortamın ruhunu iyi anlamak gerekir. Gündüz saatlerinde gerçekleşen bir arkadaş buluşması, buluşulacak mekanın da özellikleri göz önüne alındığında, ağır parçalar yerine daha spor ama şık parçalar seçilerek oluşturulan bir kombinle taçlandırılabilir. Sonbahar ve kış aylarında, uzun triko elbise ve üzerine kullanılacak kalın bir kemer, altına giyilecek kısa bir bot ile bu tarz buluşmalar için ideal bir görüntü elde etmenize olanak sağlayabilir. Renk konusunda cesur davranarak; V yaka büyük beden triko elbise üzerine canlı renklerde aksesuarlar kullanılarak zarif bir görüntü elde edilebilir.

Salaş triko bluz ya da payet askılı bluz çeşitleri üzerine kullanabileceğiniz keten salaş ceket modelleri, görüntünüzü incelterek zarif bir görünüm yakalamanızı sağlayacaktır. Bu tarz bir kombini, büzgülü etek ya da şalvar modelleri ile tamamlayabilir, altına kullanacağınız topuklu bir bot ile zarif görüntünüzü perçinleyebilirsiniz.

Kıyafet ve aksesuarlarınız kadar dış giyim parçalarına göstereceğiniz özen de zarif bir görünüm elde etmenize yardımcı olacaktır. Kolu dantel yağmurluk ya da pelüş uzun kaban modelleri arasında kıyafetinize uygun ve onu tamamlayacağını düşündüğünüz bir parça kullanarak zarif bir görünüm yakalayabilirsiniz. Kalın topuklu ya da topuksuz ayakkabılar yerine topuklu ve mümkünse ince burun ayakkabılar kullanarak zarif bir görüntüye ulaşılabilir.

Filtre