ZOOM TOPLANTISINDA STİL ŞIKLIĞI

2020-10-09
 
Tüm Dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle tüm alışkanlıklarımızın değiştiği bu günlerde, hiç alışık olmadığımız şekilde eğitim, resmi işlemler hatta iş toplantılarımızı dahi internet üzerinden, Zoom programından yapar olduk. Her ne kadar ev rahatlığında iş yapıyormuş gibi görünsek de görüntülü görüşmelerde ne giyeceğimiz konusunu düşünmek başlı başına bir mesai haline geldi.
 
En şık halinizle sizi görmeye alışık olan işverenleriniz, müşterileriniz, iş ortaklarınız ve mesai arkadaşlarınıza Zoom toplantılarında da şık görünmeye ama aynı zamanda evde olduğunuzu bildikleri için abartılı görünmemeye çalışıyor ancak ne giyeceğinize karar veremiyorsanız şu ipuçlarına dikkat etmenizi öneririz.
 
Her ne kadar evinizde pijama ya da eşofman giymeyi, en rahat pofuduk tulumlarınızla oturmayı seviyor olsanız da görüntülü iş görüşmelerinizde asla şıklığınızdan ödün vererek hayal kırıklığı yaşatmamalısınız. Ancak abartılı bir giyim tarzı da uygun olmayan bir görüntüye neden olacaktır.Ofis ortamlarında yapılan görüşmelerde, daha geniş bir alanda jest, mimik kullanarak yaptığınız sunumlar yerine bir kameraya sığacak küçük bir alanda anlattıklarınızın dikkat çekmesi için, algıyı tamamen kıyafetinize çekmeniz yanlış bir seçim olur. Bunun yerine açıkta kalan yüz ve ellerinize odaklanmalarını sağlamak dikkati dağıtmayacaktır. Ama bu demek değil ki
sıradan bir kıyafet giymelisiniz. Ev ortamında yapılan Zoom görüntülü görüşmelerde yüksek ihtimalle yalnızca üst bedeniniz görüneceğinden rahat bir pantolon üzerine tek renk klasik bir gömlek giyerek şık ama sade görünmek mümkün. Aksesuarlarınızda
sade tercihler yaparak kıyafetinizi tamamlarken renkli bir kolye ya da fular seçimiyle sadeliğinize şıklık katabilirsiniz.
 
Görüntülü konuşmalarda görünür ve dikkat çekici olmak için arka fonun zıttırenkler seçmeniz yararınıza olacaktır. Beyaz bir duvar önünde otururken beyaz ya daaçık renk bir bluz giymenizi tavsiye etmeyiz. Aynı şekilde koyu renk bir fon önünde siyah bir ceket giymek de sizi boğacaktır. Bunun yerine kontrast renkler kullanarakdikkat çekici olabilirsiniz. Yazılı ve büyük baskılı bluzlar yerine minik detaylı ve klasik bluzlar tercih etmeniz, görünen tek parça kıyafetinizi daha şık bir hale getirecektir. Etek uçları dantel detaylı ancak yaka kısmı çok düz olan elbisenizi giydiğinizde çok şık olacağınız bir ofis toplantısı hayaliniz, kamerada yalnızca yakasının görünmesiyle özensiz bir tercih olarak görünebilir. Bunun yerine yaka kısmı hafif işlemeli sade bir ceket gömlek giymeniz ayağınızdaki ev terliklerinizin görünmemesi nedeniyle şıklığınızdan söz ettirmeye yeter.

Filtre