2019/2020 Makyaj Trendleri

2020-01-03

2019/2020 Makyaj Trendleri

2020 yılının sonbahar kış sezonu hiçbir sezona benzemeyecek gibi görünüyor. Rotanı moda haftalarına çevirdiğinde yeni sezonun yepyeni makyaj stilleri de karşına çıkıyor. Yeni trendleri mercek altına almak ise gerçekten heyecanlandırıyor! Sezon boyunca trendlere uygun makyaj stilleri ile boy göstermek isteyenler şimdiden  ilk denemelerinin yapmaya başladı bile… Peki, yeni sezonda trendler neleri işaret ediyor?

​Disco Makyajı Trendi! 

Canlı ve iddialı renklerde far kullanmaktan hoşlanan kadınların son derece şanslı  olduğu aşikar! Çünkü 90’lı yıllarda hayatımıza giren canlı far renklerin kullanıldığı disko makyaj trendi  geri döndü. Bu makyaj stilinin altın kuralı göz makyajının iddialı olması ve canlı renklerle yapılmasıdır.  Aynı zamanda kullanılan rujun da  canlı renkler arasından seçilmesi ve ahenkli bir kombin yapılması gerekiyor.  Günlük hayat için pek ideal bir seçenek olmasa da disko makyaj trendi gece hayatı için son derece ideal bir seçim olabilir.

Kırmızı Dudaklar Fora!

Kendine yakışan bir kırmızı tonunu bularak makyaj  malzemelerin arasına mutlaka kırmızı ruj ekle. Çünkü aslında popülerliğini hiçbir zaman kaybetmeyen kırmızı dudak trendi altın çağını yaşayacak gibi görünüyor. Bu makyaj stilini  kadınların büyük bölümü başarılı bir şekilde uygulayabiliyor. Ancak makyaja yeni başlayanlar için gözlerin arka planda kalması ve kırmızı rujla  boyanan dudakların ön plana çıkarılması gerektiğini belirtelim.

Kocaman Bambi Gözler!

Aslında 1960’lı yıllarda makyaj trendi olan ancak günümüze dek gelmeyi başaran büyük bambi göz makyajı  özellikle gözlerini ön plana çıkarmak isteyen kadınlar için harika bir seçim olacak. Yüze masum bir ifade kazandıran göz makyajı 2020 yılına damgasını vurmaya hazırlanıyor. Bu nedenle şimdiden yeni maskaralar temin etmeye başla. Çünkü bambi bakışları ancak bol miktarda rimel kullanımı ile elde edebilirsin.

Kirpikler Renkleniyor!

Açıkçası bu trendin herkesin yaratıcılığını rahatlıkla ortaya serebileceği 2020 makyaj trendleri arasında yer aldığını belirtmek gerekiyor.  Akla ilk gelen renkli rimeller oluyor ve beraberinde kirpik şeklinde çizilmiş göz kalemleri de tercih edilebiliyor. Renkli takma kirpiklerin de  hiç olmadığı kadar yoğun bir ilgi göreceği şimdiden belli oldu.  Hafif marjinal gibi görünse de renkli kirpik trendinin büyük ilgi göreceğini belirtmek mümkün.

Gece Hayatında Gözler Işıl Işıl!

Elbette 2020 makyaj trendlerinden söz ederken gece hayatı makyaj stillerini de unutmamak lazım…  Yeni yılda gece makyajları ışıl ışıl parlayacak. Çünkü parlak simli farklar sınırlarını aştı ve artık sadece show hayatında kullanılmıyor. Gece makyajına da mutlaka bir ışıltı kazandırmak istediğinde  göz kapaklarında dilediğiniz miktarda parlak simler ve pullar kullanabilirsin. Sana 2020 makyaj modası hiçbir sezona benzemeyecek demiştik!

Grafik Göz Çizgilerine Devam!

Geçtiğimiz sezona damgasını vuran grafik göz çizgileri de  yeni sezonda tercih edilen makyaj modelleri  arasında yer alıyor. Eyeliner kullanarak dilediğin gibi marjinal göz makyajları yapabilirsin. Ancak bu trendi uygulamak için dudak makyajını geri planda bırakman gerekiyor. Doğal tonlarda bir ruj sürerek renk eşitliği sağlayabilirsin.  Aynı zamanda allık kullanımını da biraz sınırlandırman gerekiyor.

Dağınık Eyelinerlar ile Dumanlı Göz Makyajı!

Makyaj yapma keyfini ikiye katlayacak olan trendlerden biri de keskin değil hafif dağınık eyeliner kullanımıyla elde edilen dumanlı bakışlar! En yeni makyaj modelleri arasında yer aldığını söyleyemeyiz ancak yeni sezonda  bir hayli ilgi görecek gibi duruyor. Günlük hayatta kullanım için son derece ideal olan bu makyaj trendleri hafif dağınık ruj ile tamamlayabilirsin. Bu arada göz kalemin kahverengi ya da siyah olduğunda trende daha uygun bir göz makyajı ortaya çıkabilir.

Yeni Sezonda Hangi Renkler Trend?

Özellikle makyaj malzemesi alışveriş yapacaksan 2020 makyaj renkleri hakkında da fikir sahibi olmanda fayda var. Öncelikle kırmızının vazgeçilmezlerinden biri olduğunu belirtelim.  Kırmızı ruj koleksiyonuna yenilerini ekleyebilirsin.  Göz makyajı için de canlı ve iddialı renklere yönelmende fayda var.  Sadece canlı renklerden oluşan bir far paleti ihtiyacını karşılayabilir.

Hangisi olursa olsun makyajdaki stilini İtalyan çizgileriyle buluşturabilirsin. PuaFashion’ın italyan modasına ait parçalarına hemen göz at!

Filtre