MODA DENİNCE NEDEN AKLA HEMEN İTALYA GELİYOR?

2020-01-27

“Moda” denince neden akla hemen İtalya geliyor? Haydi gelin şu işin özüne , birlikte bir göz atalım. 

Aslında, yalnızca modadaki gelişmişlik düzeyi olarak değil, “sanat” tarihini bıraktığı izlerle incelemek gerekiyor İtalyan tarzını. Sanatın her dalı birbiri ile bağlantılıdır, sanata anlam katan da bu bağlantının sağlayabildikleridir. Eski Yunan ve Roma’dan gelişmeye başlayan fakat aslında insanlığın “giyinme” ihtiyacından bu yana süregelen içgüdüsel olarak üretilmiş tekstil modasının nabzını İtalya’nın tutması, pek çok sanat dalının anavatanı oluşundan kaynaklanır.  İçgüdüsel olarak doğan ve yine içgüdüsel olarak evrimleşen tekstil modası, İtalyan yaşam tarzının da , farklı ülkelerde doğmuş çeşitli sanat dallarının akımlarını da yansıtır kendi yüzünde. 

PEKİ NEDEN İTALYANLARIN GİYİM TARZ (DİĞER ÜLKELERE GÖRE) DAHA ÖZGÜN?

Kuşkusuz, yaşam tarzlarındaki rahatlığı giyimde de aradıkları ve sürekli farklı yollardan rahatlığa ulaşabilmeyi tespit edebildikleri için. Özgüvenli, özgün ve cesur bir yaklaşımda olan İtalyan yaşam stili bu sebeptendir ki hemen hemen her alanda olduğu gibi, tekstil alanına da rahatlıkla entegre edilebilir haldedir.

Dünyadaki en ünlü ressamların da genellikle İtalyan oluşu veya İtalya’daki Rönesans sanat okullarına ulaşabilmek için farklı ülkelerden uzun süren yolculuklara katlanarak hayallerine koşma arzuları da zannediyoruz ki , sanattaki bu tutkulu güzelliği getirdi. Hal böyleyken , İtalya ve tasarım ; köken olarak hep birbirine derin bir bağ ile bağlı olmuştur.

2000’LERDE DURUM NEDİR?

2000’lerin başından beri aslında dünyada “Tasarım” denince akla gelen ilk ülke kuşkusuz İtalya olsa da, aslında serbest stil akımının ön plana çıktığı ve ülke standartlarını çok fazla korumadan, şık bir rahatlığa önem veren tüm markalar kazanmaya başladılar. Fakat yine de ayakkabı ve çanta denince özellikle, İtalyan tarzının hala bir ayrıcalığı da yok değil hani!

PUA FASHİON İTALYAN TASARIMINI TÜRK STİLİNE UYARLAYARAK MODANIN TÜRKİYE’DEKİ NABZINI TUTUYOR!

Nasıl mı yapıyoruz?  Tamamı ithal olan koleksiyonlarımız Ar-Ge ekibimiz ve bünyemizdeki stilistlerimiz tarafından inceleniyor ve hazırlanıp siz değerli tüketicilerimizle ister günlük ister özel organizasyonlarınızda kullanabileceğiniz şekilde , en üst düzey kalitede ve özenle hazırlanıyor.

Haydi gelin , siz de PUA FASHION ile özgünleşen tarzınızla fark yaratın. Mutlu giyimler, keyifli alışverişler!

Filtre