Nikah töreni - Beyaz Elbise

2020-06-24

Nikah törenleri için günümüzde; kabarık gelinlikler yerine ya daha düz gelinlik modelleri ya da beyaz elbiseler tercih edilmektedir.  Beyaz elbiselerin nikah törenlerinde tercih edilmeye başlamasıyla, güpürlü, tüllü, dantelli ya da düz birçok farklı beyaz renk elbise, modacılar tarafından yaratılmaya başlanmıştır. Hemen her yaş ve bütçeye uygun, nikah töreninizde giyebileceğiniz beyaz bir elbise bulabilirsiniz. Araştırmaya 1-2 ay öncesinden başlayarak, nikah stresinizi azaltabilir ve gerçekten içinize sinen doğru modele ulaşabilirsiniz.

Nikah merasiminde giyeceğiniz elbise, yaşınızı ve tarzınızı yansıtmalıdır. Yaşınızı büyük gösterecek, görüntünüze ağırlık katacak elbiselerden kaçınmalı; kendinizi içinde rahat hissedebileceğiniz, hareket kabiliyetinizi kısıtlamayacak elbiselere odaklanmalısınız. Araştırmalara başlamadan önce nasıl bir elbise giymek istediğinizi belirlemek, elbiseyi nerelerde aramanız gerektiği konusunda size yön verecektir. Eğer abiye bir elbise giymeyi tercih ediyorsanız, internette ya da şehrinizde abiye model üreten ve satan mağazaları araştırabilirsiniz. Kısa ya da uzun tercihinize göre modelleri araştırabilir beğendiğiniz modeller arasından kolaylıkla seçim yapabilirsiniz. 

Dantelli elbise modelleri arasından, nikah töreninize, törenin yapılacağı mekâna ve konsepte uygun bir tercih yapabilirsiniz. Dantelli elbiseler, romantik ve şık bir görüntü oluşturabilirler. Boy uzunluğu diz hizasının biraz altında biten, balık etek tarzı dantelli bir elbiseyi, doğal bir görünümde özenle toplanmış güzel bir saç modeli ve sade bir el çiçeği ile tamamlayabilirsiniz. Ya da uzun bir elbise boyu düşünüyorsanız, dantelli veya güpürlü uzun elbise modelleri ile romantik şıklık yakalayabilirsiniz.

Son yıllarda özellikle; doğallık ve 60’lı yılların esintisini nikah törenine taşımayı düşünenler tarafından, bohem elbise modelleri de sıklıkla kullanılmaktadır. Bohem elbiseler, cesur ve doğal oldukları kadar farklı ve özgün bir hava da kazandırırlar. Bohem elbiselerde kullanılan transparan parçalar ve göğüs dekolteleri sizi korkutmasın. Elbise üzerinde yapabileceğiniz basit düzeltmeler ve kullanacağınız takılarla kendinizi yansıtan bir duruş sergileyebilirsiniz.

Nikah töreninizde; aşırıya kaçmadığınız sürece dekolte kullanabilir ve en özel gününüzü, içerisinde en güzel hissedeceğiniz elbise ile geçirebilirsiniz. Nikah töreni sonrasında yemek ya da kokteyl planlıyorsanız, elbisenizi tüm bu kutlamalara uygun seçebilir ya da tören sonrası giyeceğiniz ikinci bir elbise almayı düşünebilirsiniz. Nikah elbiseleri araştırırken modeller arasında kaybolmamak için, ne istediğinizden, bu elbise için ayırdığınız bütçe ve zamanınızın yeterli olduğundan mutlaka emin olun. Araştırmalarınızı ve alışverişinizi son haftaya bırakmak yerine zamana yayın ve elbise ile kullanacağınız, ayakkabı aksesuar ve çiçeği aldığınızdan mutlaka emin olun.

Filtre